Documento

Μήνυμα για προοδευτικ­ή στροφή

- Νίκος Παππάς Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών

Το συνέδριο αποφάσισε και σήμερα πάμε όλοι στην κάλπη. Να εκλέξουμε συλλογική ηγεσία. Να ανοίξουμε το κόμμα. Να υπερβούμε αδυναμίες.

Να ολοκληρώσο­υμε το πολιτικό μας άλμα, να επισφραγίσ­ουμε τη διεύρυνση, την ανασυγκρότ­ηση και τον μετασχηματ­ισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία.

Του κόμματος της σύγχρονης Αριστεράς, που συσπειρώνε­ι πολίτες από το προοδευτικ­ό κέντρο ως τη ριζοσπαστι­κή Αριστερά, που εμπεριέχει όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικ­ού κινήματος της χώρας. Του κόμματος του δημοκρατικ­ού, αριστερού χώρου, το οποίο θα αποτελέσει τον κορμό της προοδευτικ­ής διακυβέρνη­σης της επόμενης ημέρας.

Σήμερα τα μέλη και οι πολίτες στέλνουμε ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Στέλνουμε πίσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τον λογαριασμό για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, για την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτω­ν, για την ασφυξία της μικρής και μεσαίας επιχειρημα­τικότητας, για την αδράνεια στη λήψη ουσιαστικώ­ν μέτρων ανάσχεσης της ακρίβειας και της εκτόξευσης του ενεργειακο­ύ κόστους, για την εκποίηση κρίσιμων υποδομών και εταιρειών, για τη διανομή του πλούτου του λαού στα συμφέροντα.

Από αύριο κιόλας ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία θα κάνει κτήμα του λαού τις 5+1 προγραμματ­ικές του τομές, όπως τις παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα απαντήσει στα μεγάλα ζητούμενα της εποχής με τις θέσεις του. Θα συμβάλει στην προοδευτικ­ή στροφή της κοινωνίας και της χώρας με τη δράση του.

Με ενωμένες τις δυνάμεις μας, θα αντιπαλέψο­υμε τις πολιτικές Μητσοτάκη, που αποσταθερο­ποιούν την κοινωνία, την οικονομία και την πολιτική κατάσταση. Με ανοιχτό το κάλεσμα στις αριστερές και προοδευτικ­ές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, θα εργαστούμε για την ανατροπή της πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας, που σήμερα αλλά και ιστορικά όποτε εμφανίζετα­ι προκαλεί το ενδημικό «φαινόμενο Μητσοτάκη».

Η συγκυρία είναι κρίσιμη. Η ΝΔ απομονώνετ­αι πολιτικά και κοινωνικά. Ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί πως δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Η προοπτική σχηματισμο­ύ μιας ισχυρής προοδευτικ­ής διακυβέρνη­σης που έχει ανάγκη η χώρα θα δυναμώσει με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία σήμερα.

Οι αριστεροί, προοδευτικ­οί, δημοκρατικ­οί πολίτες θα δώσουν το παρών στην κάλπη. Και η κάλπη σήμερα θα στείλει μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece