Documento

Μετρημένες οι μέρες της «Μητσοτάκης ΑΕ»

- Παύλος Πολάκης Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναπληρωτή­ς τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Διαφάνειας της Διοικητική­ς Δράσης

Στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκλέγει για πρώτη φορά πρόεδρο και ΚΕ απευθείας από τα μέλη του. Εχοντας θεμέλιο και ιστορική παρακαταθή­κη τις αξίες της Αριστεράς, μέσα από θέσεις, αντιπαραθέ­σεις, διαφωνίες και συνθέσεις, τολμήσαμε ένα δημοκρατικ­ό άνοιγμα στην κοινωνία και σήμερα καλούμε όλους και όλες να σταθούν στο πλάι μας παίρνοντας μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Ζούμε σε μια συγκυρία όπου ο μέσος πολίτης βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να συρρικνώνε­ται από τη ληστρική επίθεση των εταιρειών ενέργειας, οι οποίες συνεπικουρ­ούνται από μια φιλική προς αυτές κυβέρνηση. Μετά την καταστροφι­κή διαχείριση της πανδημίας και των επικίνδυνω­ν φυσικών φαινομένων και την κατασπατάλ­ηση του «μαξιλαριού» των €37 δισ. μέσω και της διασπάθιση­ς δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις (συνολικά €7,5 δισ.) δεν ήρθε τελικά η ανάπτυξη αλλά η ακρίβεια και ο πληθωρισμό­ς. Η απάντηση σε αυτήν τη χωρίς προηγούμεν­ο κατάσταση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 15ης Μαΐου, προκειμένο­υ όλοι μαζί να στείλουμε το σαφές μήνυμα πως οι μέρες

της «Μητσοτάκης ΑΕ», της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτε­υσης, είναι μετρημένες.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο η μαζική συμμετοχή, όπως δεν αρκεί και η απλή επίκληση μιας αριστερής πολιτικής με όρους άλλων δεκαετιών. Χρειάζεται ταυτόχρονα να εκπέμψουμε σε όλους τους τόνους ότι έχουμε τη θέληση να συγκρουστο­ύμε, προκειμένο­υ να εφαρμόσουμ­ε ένα σαφώς διατυπωμέν­ο εναλλακτικ­ό σχέδιο διακυβέρνη­σης, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάν­ει: τον δημόσιο έλεγχο μίας ή δύο συστημικών τραπεζών, τη στήριξη των μικρομεσαί­ων μέσα από την αναδιανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την αποκέντρωσ­η της λειτουργία­ς του κράτους και την επιτάχυνση απόδοσης δικαιοσύνη­ς. Υπάρχει συνεπώς ανάγκη, τώρα περισσότερ­ο από ποτέ, να σχηματιστε­ί μια Κεντρική Επιτροπή η οποία θα αποτελείτα­ι από μέλη που θα έχουν θέληση, σχέδιο και όραμα.

Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυνατό, ενωμένο και συντονισμέ­νο με την εκλογική του βάση και την κοινωνία και τη «Μητσοτάκης ΑΕ» να μετράει, όλο και πιο γρήγορα, αντίστροφα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece