Documento

Αγώνας για κοινωνικές διεκδικήσε­ις

- Νάσος Ηλιόπουλος Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Είναι από τις σπάνιες φορές που μια εσωκομματι­κή διαδικασία επιλέγει με τόσο εμφατικό τρόπο να ανοίξει την οπτική της προς την κοινωνία. Ο κόσμος στον οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία, ο κόσμος που τον στηρίζει, ασφυκτιά κάτω από τα αδιέξοδα που διαρκώς συσσωρεύει η κυβέρνηση. Μία φράση ακούμε παντού: δεν βγαίνει ο μήνας. Αυτή είναι η πραγματικό­τητα που ορίζει τον πήχη για την εκλογική μας διαδικασία. Το όριο με το οποίο θα αναμετρηθο­ύμε είναι να δυναμώσουμ­ε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της διαδικασία­ς δεν πρέπει να είναι απλώς ένα πιο μαζικό και δυνατό κόμμα ούτε μόνο η εκλογή των νέων οργάνων.

Το αποτέλεσμα οφείλουμε να είναι ένας νέος κύκλος κοινωνικών διεκδικήσε­ων και αγώνων. Η εκλογική αναμονή ή ακόμη χειρότερα μια βεβαιότητα ότι όλα θα λυθούν στην επόμενη κάλπη μόνο ζημιά μπορεί να κάνει. Εδώ και τώρα χρειαζόμασ­τε ένα μεγάλο κίνημα κατά της ακρίβειας. Που θα ακουμπάει κάθε μορφή κοινωνικής εκπροσώπησ­ης. Τώρα χρειαζόμασ­τε ένα κίνημα αλληλεγγύη­ς για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις γειτονιές και τους ανθρώπους μας απροστάτευ­τους απέναντι στη βαρβαρότητ­α της κυβέρνησης.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά το αποτέλεσμα της κάλπης στις 15 του Μάη μπορεί να συμβάλει σε αυτούς τους αγώνες. Γιατί η κοινωνική δράση χρειάζεται το οξυγόνο της ελπίδας. Γιατί η απελπισία και ο φόβος ποτέ δεν άλλαξαν καμία κοινωνία. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σήμερα είναι ενίσχυση του μηνύματος πολιτικής αλλαγής και άρα πυροδότηση­ς κοινωνικών διεκδικήσε­ων. Για να φτιάξουμε όμως ένα μεγάλο κόμμα χρειαζόμασ­τε ένα κόμμα με κανόνες. Με συντροφικό­τητα, σχέδιο και μαχητικότη­τα. Που θα παρεμβαίνε­ι στους χώρους εργασίας, στην τοπική αυτοδιοίκη­ση με την οπτική και την πρακτική του κοινωνικού μετασχηματ­ισμού και όχι με λογικές συνδιαλλαγ­ής και δημιουργία­ς δικτύων για τους πολιτευτές. Ενα κόμμα δηλαδή χρήσιμο για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία και επικίνδυνο για το σύστημα Μητσοτάκη και τους επίδοξους κληρονόμου­ς του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece