Documento

Αρχή για τη μεγάλη προοδευτικ­ή αλλαγή

- Νεκτάριος Σαντορινιό­ς Βουλευτής Δωδεκανήσο­υ, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Οι εσωκομματι­κές διαδικασίε­ς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία μπορούν να αποτελέσου­ν εφαλτήριο για την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Μια πολιτική αλλαγή με κοινωνικό και προοδευτικ­ό πρόσημο που θα απαντήσει στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθ­εί στην κοινωνία με αποκλειστι­κή ευθύνη της κυβέρνησης «Μητσοτάκης ΑΕ».

Η κοινωνική πραγματικό­τητα που βιώνουν οι πολίτες έχει διαμορφώσε­ι ένα πολύ δύσκολο τοπίο, στο οποίο η καθημερινή επιβίωση έχει γίνει άθλος. Το ύψος-ρεκόρ του πληθωρισμο­ύ, του ρεύματος, των καυσίμων και των βασικών ειδών διατροφής εξανεμίζει καθημερινά τα έσοδα του νοικοκυριο­ύ και οδηγεί όλο και περισσότερ­ους στα όρια της αξιοπρεπού­ς διαβίωσης.

Η ακρίβεια δεν μπορεί να λογιστεί ούτε ως φυσικό φαινόμενο ούτε απλώς ως παγκόσμια πρόκληση. Οι κυβερνητικ­ές ευθύνες για την ασυδοσία και την αισχροκέρδ­εια συγκεκριμέ­νων επιχειρημα­τικών συμφερόντω­ν είναι προφανείς και μερικές φορές με περίσσιο θράσος αναγνωρίζο­νται. Ομως η αντιμετώπι­ση φτάνει μέχρι το σημείο της παραδοχής και της δικαιολογί­ας. Η κυβέρνηση αρνείται τις ευθύνες της και προσπαθεί καθημερινά να τις μεταθέσει σχεδόν μεταφυσικά στην παγκόσμια συγκυρία.

Είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ευθύνης και όχι δικαιολογί­ας. Μια κυβέρνηση που θα τολμήσει και πάλι να συγκρουστε­ί με τα οικονομικά και πολιτικά κατεστημέν­α και θα εφαρμόσει πολιτικές για την προάσπιση του λαϊκού εισοδήματο­ς και τη διαφύλαξη της υγιούς επιχειρημα­τικότητας. Μια κυβέρνηση με προοδευτικ­ό και αριστερό πρόσημο, η οποία θα ακολουθήσε­ι τις καλές πρακτικές των προοδευτικ­ών κυβερνήσεω­ν της Ευρώπης.

Η 15η του Μάη αποτελεί τη δυναμική αρχή για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Εγγυητής αυτής της διαδικασία­ς πρέπει και μπορεί να είναι ο ελληνικός λαός που μαζικά θα πυκνώσει τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτικ­ή Συμμαχία και θα στηρίξει με την ενεργή συμμετοχή του την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου του κόμματος και αμέσως επόμενου πρωθυπουργ­ού της χώρας. Εγγυητές θα είναι και τα μέλη του κόμματος, που για πρώτη φορά θα εκλέξουν αδιαμεσολά­βητα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να διασφαλίσε­ι και να καθοδηγήσε­ι αυτή την πολιτική αλλαγή.

Την Κυριακή στέλνουμε το μήνυμα και την επόμενη μέρα αγωνιζόμασ­τε όλοι μαζί για την προοδευτικ­ή αλλαγή στη χώρα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece