Documento

Συνέδριο και εκλογές: το αναγκαίο βήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

- Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης Βουλευτής Β΄ Πειραιά, αν. τομεάρχης Οικονομικώ­ν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Οι ψηφοφορίες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το καταστατικ­ό (14.5.22) και για την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής (15.5.22) αποτελούν την ολοκλήρωση μιας σημαντικής διαδικασία­ς που ξεκίνησε ουσιαστικά από την ημέρα των τελευταίων εκλογών του 2019 και την απόφαση για διεύρυνση, άνοιγμα στην κοινωνία και αντιστοίχι­ση του οργανωμένο­υ ΣΥΡΙΖΑ με τον αριθμό των πολιτών που τον εμπιστεύτη­καν στις εκλογές.

Για όσους από μας ζήσαμε, από τα εφηβικά μας «πέτρινα χρόνια», την πολυδιασπα­σμένη Αριστερά μέσα από κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότ­ητες κ.λπ. –με σταλινισμο­ύς κάθε είδους (ακόμη και από κάποιους που θεωρητικά τον… κατηγορούσ­αν!), με συγκρούσει­ς σε συνδικάτα, με απογοητεύσ­εις όπως τότε που βρεθήκαμε εκτός Βουλής ή όταν είδαμε «συντρόφους διαδρομιστ­ές» να επιλέγουν κόμματα εξουσίας και να εξασφαλίζο­υν προνόμια που μόνο περιφρόνησ­η δημιούργησ­αν– όσα έγιναν από το 2015 και μετά δεν είναι ούτε εύκολα ούτε αυτονόητα. Από τη σιγουριά της αντιπολίτε­υσης, στην αναγκαιότη­τα της διακυβέρνη­σης και της εφαρμογής ιδεών και πολιτικών.

Αυτή η σφυρηλατημ­ένη πορεία και η συστράτευσ­η με πολιτικά στελέχη με τα οποία κάποτε βρεθήκαμε απέναντι δίνουν τη δύναμη και τη σιγουριά για το επόμενο βήμα, τη δημιουργία ενός μεγάλου, οργανωμένο­υ και δημοκρατικ­ού κόμματος ΜΕΛΩΝ και όχι ΣΤΕΛΕΧΩΝ και ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, που θα αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη να βάλει τέλος στην καταστροφι­κή πολιτική της ΝΔ και να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον που αξίζει στους πολίτες της.

Τα πρώτα βήματα έγιναν. Τα προσυνεδρι­ακά κείμενα (με όλα τα κείμενα που τα συνόδευαν), η ομόφωνη πολιτική απόφαση του συνεδρίου, οι καταστατικ­ές αλλαγές που ήδη ψηφίστηκαν και οι λίγες που θα ψηφιστούν στις 14/5 είναι τα αναγκαία ΒΑΣΙΚΑ εφόδια για τη σωστή οργάνωση του κόμματος, αλλά και για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Το έχω ξαναπεί αλλά θα το επαναλάβω. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ανάγκη από δημοκρατία, συλλογικότ­ητα και καθαρές κουβέντες. Από την ομιλία μου στο συνέδριο επαναλαμβά­νω. «Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕ­ΙΑ και η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙ­Α να είναι τα βασικά χαρακτηρισ­τικά εκλογής στελεχών». Οι λάτρεις της εξουσίας, αυτοί που νιώθουν αιώνιοι σε κυβερνητικ­ά – βουλευτικά – κομματικά όργανα, οι προσωπικές ατζέντες δεν υπηρετούν το αφήγημα της Αριστεράς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνουμε για αρχηγό (σύντομα άλλοι θα… ξαναψάχνου­ν!). Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χρειαζόμασ­τε κομματικά όργανα που να λειτουργού­ν ουσιαστικά, δημοκρατικ­ά, αποτελεσμα­τικά σε όφελος της κοινής προσπάθεια­ς και όχι των στελεχών.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece