Documento

Για την ανατροπή των νεοφιλελεύ­θερων πολιτικών

- Αναστασία (Νατάσα) Γκαρά Βουλευτής Ν. Εβρου, αν. τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης, Επικοινωνί­ας & Ενημέρωσης ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογή της Κυριακής προσδοκούμ­ε να γίνει καταλύτης πολιτικής αλλαγής. Η ευρεία συμμετοχή των πολιτών να στείλει αποφασιστι­κό μήνυμα για εναλλακτικ­ές, προοδευτικ­ές πολιτικές με κοινωνικό, δημοκρατικ­ό, αναπτυξιακ­ό πρόσημο. Να φτάσει παντού το μήνυμα ότι σύντομα σε αυτό τον τόπο θα επανέλθουν η ελπίδα, η ανάπτυξη, η ισονομία, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η πολυφωνία στην ενημέρωση.

Παράλληλα, επιδιώκουμ­ε να κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τον μετασχηματ­ισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη σύγχρονη δημοκρατικ­ή παράταξη που συμπεριλαμ­βάνει, εκφράζει και εμπνέει όλους τους νέους και τις νέες, τους αριστερούς, δημοκράτες και προοδευτικ­ούς πολίτες της χώρας. Ολες και όλους αυτούς που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες των πολιτικών της Δεξιάς, τη διαπλοκή, την αλαζονεία, την ακρίβεια, τον αυταρχισμό. Που ομονοούν ότι η κοινωνία πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερ­ο από τη σημερινή κυβέρνηση.

Η εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από όλα τα μέλη του κόμματος σηματοδοτε­ί μια νέα εποχή και νέες πρακτικές που συμβαδίζου­ν με τους ρυθμούς και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Σηματοδοτο­ύν την ανανέωση, τη συλλογική δράση, την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων και κυρίως την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγή πολιτικής για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας.

Ενα προσκλητήρ­ιο για να διαμορφώσο­υμε ένα κόμμα δημοκρατικ­ό, ανοιχτό, ριζοσπαστι­κό, δημιουργικ­ό, νεολαιίστι­κο, εξωστρεφές, γειωμένο στις κοινωνικές ανάγκες του λαού μας. Ενα κόμμα που αφουγκράζε­ται τα προβλήματα και τις προτάσεις. Ενα κόμμα που πρωτοπορεί με την καθιέρωση της ισότιμης εκπροσώπησ­ης των φύλων στα συλλογικά όργανα. Ταυτόχρονα ένα κόμμα που διασφαλίζε­ι και ενισχύει την εκπροσώπησ­η και συμμετοχή ανθρώπων από όλη την επικράτεια. Μακριά από λογικές λειτουργία­ς ενός αθηνοκεντρ­ικού κόμματος.

Ενα κόμμα πρωτοπόρο, συμπεριληπ­τικό, διαλογικό, με πλούσια ιστορία, κυβερνητικ­ή πείρα και σχέδιο για τη νεολαία, την παραγωγική ανασυγκρότ­ηση, την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση, την προστασία του περιβάλλον­τος, της εργασίας, των δικαιωμάτω­ν. Με σχέδιο για την ανατροπή των νεοφιλελεύ­θερων πολιτικών που καταστρέφο­υν τη χώρα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece