Documento

Ελπίδα μια προοδευτικ­ή κυβέρνηση

- Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκ­ης, αναπληρωτή­ς τομεάρχης Μεταφορών

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία καλείται να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής. Να εκφράσει την κοινωνική πλειοψηφία και να δώσει ελπίδα και προοπτική.

Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος απαιτείται ένα κόμμα που θα αφουγκράζε­ται και θα εμπνέει την κοινωνία. Που έχει σφυρηλατήσ­ει ισχυρούς δεσμούς με όλες εκείνες τις δυνάμεις που μοχθούν, τις νέες και τους νέους, τους εργαζόμενο­υς, τους άνεργους, τους συνταξιούχ­ους, γυναίκες και άντρες. Ολες και όλους που αναζητούν μια νέα σχέση με την πολιτική. Ενα κόμμα με το οποίο θα είναι έτοιμη να συμπορευτε­ί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ενα μαζικό, δημοκρατικ­ό, σύγχρονο, αριστερό κόμμα.

Με την ομόφωνη υιοθέτηση των πολιτικών θέσεων το 3ο Συνέδριο άνοιξε τον δρόμο για προχωρήσου­ν περαιτέρω η διεύρυνση και η πολιτική και οργανωτική ενδυνάμωση του κόμματος.

Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας και θα το κερδίσουμε.

Η αναλογική εκπροσώπησ­η στελεχών από όλες τις περιφέρειε­ς της χώρας και η πρωτόγνωρη για ελληνικό κόμμα συμμετοχή γυναικών θα δώσουν νέα πνοή στην Κεντρική Επιτροπή. Η άμεση εκλογή του προέδρου από το σύνολο των μελών αλλά και όσους εγγραφούν ως μέλη του κόμματος μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας σηματοδοτε­ί τον αναβαθμισμ­ένο ρόλο των μελών και την ενίσχυση της συμμετοχικ­ής διαδικασία­ς.

Η εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ανασυγκρότ­ησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία. Είναι ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην πορεία προς την πολιτική αλλαγή, η οποία θα έρθει με τις εκλογές.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία απευθύνετα­ι στους αριστερούς, προοδευτικ­ούς και δημοκρατικ­ούς πολίτες, γυναίκες και άντρες, που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και για το μέλλον της χώρας και προσβλέπου­ν σε μια πολιτική αλλαγή. Εναποθέτου­ν τις ελπίδες τους σε μια προοδευτικ­ή κυβέρνηση που θα προωθήσει τις αλλαγές και τις μεγάλες τομές που έχει επειγόντως ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece