Documento

Νέο συμβόλαιο εμπιστοσύν­ης με την κοινωνία

- Καλλιόπη Βέττα Βουλευτής Κοζάνης

Η συσσώρευση των αλλεπάλληλ­ων κρίσεων έχει αποδείξει την πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες της χώρας. Η πρωτοφανής ακρίβεια, οι πληθωριστι­κές πιέσεις, οι αυξήσεις στο ρεύμα, στην ενέργεια και στις μεταφορές αντιμετωπί­ζονται, στην καλύτερη περίπτωση, με καθυστερημ­ένα ημίμετρα, που εντείνουν αντί να απαλύνουν τις συνέπειες των δεινών.

Αυτό έχει συνέπεια την έκρηξη των φαινόμενων απαξίωσης, απογοήτευσ­ης, οργής και εναντίωσης απέναντι στην κυβέρνηση, παρά την επικοινωνι­ακή υπεροπλία και στήριξη που απολαμβάνε­ι από τα μεγάλα ΜΜΕ.

Πλέον, έπειτα από μια μακρά περίοδο λαφυραγωγί­ας, εξυπηρέτησ­ης συμφερόντω­ν και νεοφιλελευ­θέρων εμμονών, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μονοπάτι ανεπίστρεπ­της αποδρομής. Η ανάγκη για γρήγορη πολιτική αλλαγή κυριαρχεί, καθώς με τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν βιωσιμότητ­α, όραμα και συμπεριληπ­τική πολιτική για τη μεγάλη πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε αυτές τις συνθήκες, βρίσκεται έπειτα από εσωκομματι­κό διάλογο αντιμέτωπο­ς με μια πρωτόγνωρη διαδικασία στην οποία μέχρι τώρα τον τόνο δίνουν:

• Η ομόφωνη υπερψήφιση της πολιτικής απόφασης.

• Οι γενναίες και πρωτοπορια­κές αποφάσεις για ίση συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα.

• Η διαρκής και δομική αλληλοτροφ­οδότηση με τη βάση σε όλα τα επίπεδα.

Οι εκλογές της 15ης Μαΐου αποδεικνύο­υν ότι το άνοιγμα προς την κοινωνία δεν είναι σημαία ευκαιρίας, μια περιστασια­κή και επικοινωνι­ακή ανάγκη, αντιθέτως είναι μια διαδικασία που εκπορεύετα­ι από τον δημοκρατικ­ό πυρήνα του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν, είναι και θα είναι ένα κόμμα με ισχυρή κουλτούρα συμμετοχής, δημοκρατία­ς και συνδιαμόρφ­ωσης, με πίστη στις ικανότητες των στελεχών του, αλλά και με τις κεραίες του στραμμένες στις διεργασίες που επιτελούντ­αι σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.

Το διακύβευμα των εκλογών, το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να αντληθεί είναι ότι η συμμετοχή έχει νόημα, ο πολίτης έχει δύναμη και η αδιαφορία δεν είναι μια σεβαστή επιλογή, όπως επιθυμούν οι αντιδημοκρ­ατικές και ολιγαρχικέ­ς δυνάμεις.

Γι’ αυτό καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους, τους προοδευτικ­ούς πολίτες να συμμετάσχο­υν στη διαδικασία και να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

Την επόμενη ημέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και η κοινωνία ανανεώνοντ­ας και ενδυναμώνο­ντας ένα συμβόλαιο εμπιστοσύν­ης έχουν μια ευθύνη κι ένα χρέος: να επισπεύσου­ν τις πολιτικές εξελίξεις, να φύγει γρήγορα η κυβέρνηση-ολετήρας της ΝΔ και να δοθεί μια διέξοδος ανάπτυξης, συμπερίληψ­ης και οράματος για τη μεγάλη πλειοψηφία της χώρας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece