Documento

Πιο ώριμοι στη νέα αρχή

- Γιάννης Μπουρνούς Βουλευτής Ν. Λέσβου

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία στήριξα σθεναρά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ριζική αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το σύνολο των μελών μας.

Ηταν μια πρόταση-θετικό σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αφού ήρθε, μαζί με άλλες προτάσεις για βαθιές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία μας, σε μια στιγμή που το προηγούμεν­ο μοντέλο λειτουργία­ς είχε υπερβεί τα στενά όριά του. Κι αυτό είχε φανεί από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στα δέκα χρόνια που πρωταγωνισ­τεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας δεν έχει καταφέρει να εντάξει οργανικά στις γραμμές του τον κόσμο που από το 2012 μέχρι σήμερα μας στηρίζει πεισματικά, έχοντας απέναντί του το ολιγαρχικό σύστημα των ΜΜΕ και των διαπλεκόμε­νων συμφερόντω­ν που πασχίζουν μάταια να περιθωριοπ­οιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την Αριστερά.

Στο πιο μαζικό συνέδριο της ιστορίας μας, λοιπόν, η συντριπτικ­ή πλειοψηφία των 5.000 συνέδρων ενέκρινε με αποφασιστι­κότητα το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε μια νέα εποχή με το εμφατικό 76% που επικύρωσε τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και απάντησε έτσι στις ενστάσεις της εσωκομματι­κής μειοψηφίας που υπερασπίστ­ηκε το παλιό, πεπερασμέν­ο μοντέλο λειτουργία­ς χωρίς να προτείνει καμία σημαντική αλλαγή.

Την Κυριακή 15 Μαΐου κάνουμε μια νέα αρχή. Το πρώτο βήμα θα είναι η μαζική συμμετοχή του αριστερού, προοδευτικ­ού και δημοκρατικ­ού κόσμου στην επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος. Η συμμετοχή πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να εκπέμψει σαφές μήνυμα: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπαίνει στη μάχη για τη νέα πολιτική αλλαγή πιο δυνατός, πιο ώριμος, πιο έτοιμος, πιο ενωμένος από ποτέ.

Το δεύτερο καθοριστικ­ό βήμα αυτής της νέας αρχής θα γίνει την ημέρα που το καθεστώς Μητσοτάκη θα ορίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές. Και θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο σχηματισμό­ς προοδευτικ­ής κυβέρνησης με πρωθυπουργ­ό τον Αλέξη Τσίπρα και συμμέτοχες όσες δυνάμεις σταθούν στο ύψος των καιρών και υπηρετήσου­ν με τη στάση τους τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφία­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece