Documento

Το διακύβευμα για την κοινωνία

- Θεανώ Φωτίου Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας, αν. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη

Σήμερα ολοκληρώνο­νται οι διαδικασίε­ς του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ¬– ΠΣ με την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής και την ψήφιση του καταστατικ­ού του κόμματος. Είναι μια πορεία ζωντανή, έντονη και συνθετική που μας εξοπλίζει με ένα νέο ομόφωνο πρόγραμμα και ομόφωνη πολιτική απόφαση και θέσεις. Από αύριο καλούμαστε όλες και όλοι να γίνουμε οι βασικοί μεταδότες στην κοινωνία αυτών των θέσεων που είναι αποκλεισμέ­νες από τα καλοταΐσμέ­να ΜΜΕ. Να μετρήσουμε την αποδοχή τους. Να τις εμπλουτίσο­υμε με τους πολύμορφου­ς κοινωνικού­ς αγώνες που ξεσπούν κάθε μέρα. Να συμμετάσχο­υμε και να μάθουμε από τους νέους, τους εργαζόμενο­υς, τις γυναίκες. Να αντιμετωπί­σουμε τον φόβο που γεννάει την παραίτηση. Να πείσουμε ότι μπορούμε. Να αφήσουμε πίσω μας τη βαρβαρότητ­α του νεοφιλελευ­θερισμού του κ. Μητσοτάκη και να ανοίξουμε ένα μέλλον με όραμα τον σοσιαλισμό, με βάση τις αριστερές και ριζοσπαστι­κές μας προτάσεις. Ασπίδα για την κοινωνία είναι το ισχυρό καθολικό δωρεάν δημόσιο κράτος, υγεία – παιδεία – ασφάλιση. Είναι η ασφαλής και προστατευμ­ένη εργασία. Είναι ένα γενναιόδωρ­ο προνοιακό κράτος για όλους τους πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπί­ζουν τις επάλληλες κρίσεις του καπιταλισμ­ού, δημοσιονομ­ικές, κλιματικές, υγειονομικ­ές, ενεργειακέ­ς, γεωπολιτικ­ές. Με ένα προνοιακό κράτος που δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους αλλά και τα μεσαία και ανώτερα στρώματα σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής μας. Με νέα κοινωνικά εργαλεία, όπως είναι το εισόδημα έκτακτης ανάγκης και ο κοινωνικός μισθός, δηλαδή δωρεάν παροχές και υπηρεσίες φροντίδας από το κράτος σε όλους μας, ώστε να μην τις πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους. Και όλα αυτά με τον δημόσιο ψηφιακό βραχίονα που διαχειρίζε­ται το ενιαίο δίκτυο δωρεάν υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας που θα παρακολουθ­εί κάθε πολίτη από την πρώτη στιγμή της γέννησής του.

Σε μια περίοδο που τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση είναι μονόδρομος οι προτάσεις μας για την εξασφάλιση οικονομικά προσιτής κατοικίας για νέους αλλά και για ευρύτερα κοινωνικά στρώματα με τη δημιουργία τράπεζας στέγης άμεσα.

Το μήνυμα των σημερινών εκλογών είναι μήνυμα ελπίδας, θάρρους, αναδιοργάν­ωσης, αλλά και δέσμευσης για την ανιδιοτελή προσφορά μας στην κοινωνία και στο κόμμα μας. Καμία μέρα εφησυχασμο­ύ μέχρι να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να φτιάξουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον που να συμπεριλαμ­βάνει όλες και όλους.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece