Documento

Ξεκινά η αλλαγή πορείας

-

Η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η ακρίβεια τσακίζει νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις. Οι τεράστιες ανατιμήσει­ς στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα βασικά είδη διατροφής και τα καύσιμα οδηγούν σε ασφυξία τους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθ­ουν.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπών­υμο και είναι συγκεκριμέ­νες. Τα πολλαπλά αδιέξοδα, που έχουν βυθίσει την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών αυτής της επικίνδυνη­ς κυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα μιας κυβέρνησης η οποία ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να δώσει λύσεις. Που φανερά μεροληπτεί υπέρ των λίγων και ισχυρών σε βάρος των πολλών.

Ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό το αδιέξοδο, για να ανασάνουν οι πολίτες, είναι να υπάρξει αλλαγή πορείας και να έλθει η πολιτική αλλαγή. Να έχουμε μια διακυβέρνη­ση που θα θέτει στον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής της τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες.

Η πολιτική δύναμη που μπορεί να το πετύχει και να το εγγυηθεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο και την εναλλακτικ­ή πρόταση σε αυτή την ακραία νεοφιλελεύ­θερη κυβέρνηση. Να την κάνει μια και καλή παρελθόν έχοντας στο πλευρό του την ίδια την κοινωνία.

Και η έναρξη αυτής της διαδικασία­ς μπορεί να γίνει αυτή την Κυριακή. Με τη μαζική συμμετοχή στην εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με τον Αλέξη Τσίπρα αδιαμφισβή­τητο ηγέτη της προοδευτικ­ής κυβέρνησης, ο οποίος θα δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική.

Πυλώνας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι οι 5+1 δεσμεύσεις που περιέγραψε ο πρόεδρος. Δεσμεύσεις που εστιάζουν στην καταπολέμη­ση της ακρίβειας, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την προστασία της εργασίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη της νέας γενιάς και την παραγωγική ανασυγκρότ­ηση της χώρας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικ­ούς, προοδευτικ­ούς και αριστερούς πολίτες να συμμετέχου­ν. Ψηφίζουμε, οργανωνόμα­στε και δυναμώνουμ­ε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Συμμετέχου­με στον απαραίτητο μετασχηματ­ισμό του με μεγαλύτερη κοινωνική απεύθυνση και στη λειτουργία του με σύγχρονο και ανοιχτό τρόπο, που δίνει ενεργό ρόλο στο σύνολο των μελών του.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής και προοπτικής για μια νέα προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση με τη μεγάλη συμμετοχή στην επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα. Υλοποιούμε και ολοκληρώνο­υμε αυτό που ξεκινήσαμε στο πρόσφατο συνέδριό μας. Ενωμένοι και με σχέδιο προχωράμε μπροστά για την επόμενη ημέρα κοινωνικής και οικονομική­ς ανάκαμψης.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece