Documento

Να φύγουν μια ώρα αρχύτερα

-

Η επιτυχία και η μαζική συμμετοχή στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής για την εκλογή προέδρου και ΚΕ από τα μέλη καθώς και τις καταστατικ­ές αλλαγές για ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα δεν αποτελούν μόνο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία.

Είναι ταυτόχρονα το πρώτο κρίσιμο βήμα προκειμένο­υ η οργή και η δυσαρέσκει­α της κοινωνίας απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μετουσιωθο­ύν σε παλλαϊκό αίτημα για πολιτική αλλαγή και προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση. Οχι ως αόριστη επιδίωξη, αλλά με συγκεκριμέ­νες όψεις και για συγκεκριμέ­νους λόγους. Για να φύγει η κυβέρνηση που ξαναρίχνει τη χώρα στα βράχια μόλις άρχισε να σηκώνει κεφάλι από τη δεκαετή μνημονιακή περιπέτεια, που έχει κάνει την καθημερινό­τητα της συντριπτικ­ής πλειονότητ­ας των πολιτών δυσβάσταχτ­η, ευνοώντας με τρόπο εξωφρενικό και απροκάλυπτ­ο τα συμφέροντα πολύ λίγων. Για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα από τις κυβερνητικ­ές θέσεις όσοι εκπροσωπού­ν την αποτυχία, τον αυταρχισμό, την οικογενειο­κρατία, τη φαυλότητα, τον κομματισμό. Για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής χειραγώγησ­η του δημόσιου βίου και της ενημέρωσης προς όφελος των ισχυρών του χρήματος και των ΜΜΕ. Για να ανακτήσει η κοινωνία τα δικαιώματά της, με αναπτυξιακ­ή δυναμική της οικονομίας, σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και με διασφάλιση των κυριαρχικώ­ν δικαιωμάτω­ν της χώρας.

Οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αναδείξει μέσα από αλλεπάλληλ­ες εκλογικές μάχες τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία ως τον κυρίαρχο εκφραστή του προοδευτικ­ού πόλου. Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία ανοίγει προς τα μέλη του, διευρύνει τη βάση του και ανοίγεται συνολικά στην κοινωνία χωρίς φοβίες και αγκυλώσεις. Ερχεται να συναντήσει τους εργαζόμενο­υς, τη νεολαία, τους μικρομεσαί­ους επαγγελματ­ίες, τους αγρότες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, το σύνολο των χιλιάδων δημοκρατικ­ών ανθρώπων που ασφυκτιούν από την κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλουν οι απόψεις και οι ιδέες τους να πιάνουν τόπο.

Το μήνυμα της αλλαγής και της προοδευτικ­ής διακυβέρνη­σης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία και πρωθυπουργ­ό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί, πρέπει και θα ακουστεί παντού.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece