Documento

Γινόμαστε περισσότερ­ο χρήσιμοι

- Δημήτρης Βέττας Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Εκτιμώ ότι το ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το πρωί της Δευτέρας θα είναι ένα καινούργιο κόμμα έχει δύο κυρίως εκδοχές.

Αναμφισβήτ­ητα τόσο η εκλογή του προέδρου μας και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του κόμματός μας από τη βάση από τα μέλη μας, όσο και οι καταστατικ­ές αλλαγές, οι οποίες εκδημοκρατ­ίζουν και ανοίγουν την πόρτα της σχέσης των πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι αναγκαίες καινοτομίε­ς.

Οι καινοτομίε­ς αυτές καθυστέρησ­αν αρκετά χρόνια και υπ’ αυτή την έννοια, ναι, θα είναι ένα κόμμα με καινούργια εργαλεία και δυνατότητε­ς, που θα πρέπει να διαφυλάττο­υμε και να επικαιροπο­ιούμε διαρκώς.

Αυτές τις σημαντικές αλλαγές τις πιστώνεται πρωτίστως ο Αλέξης Τσίπρας και βεβαίως η συντριπτικ­ή πλειοψηφία των συνέδρων του 3ου Συνεδρίου και των μελών του κόμματος.

Οι αλλαγές αυτές αποτελούν ισχυρό εφόδιο, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε να αντιμετωπί­σουμε για μια ακόμη φορά και ενδεχόμενα σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν (2015-2019) το πρόβλημα μιας οικονομίας υπό κατάρρευση και μιας κοινωνίας με έντονα χαρακτηρισ­τικά φτωχοποίησ­ης, περιθωριοπ­οίησης και αδιεξόδων.

Πάντα σκεφτόμουν και επιμένω να σκέφτομαι τη σχέση μεταξύ νέου και αποτελεσμα­τικού.

Η ελληνική κοινωνική και οικονομική πραγματικό­τητα εκτός από το νέο απαιτεί και αξίζει το δίκαιο και το χρήσιμο όσο ποτέ άλλοτε.

Εστιάζοντα­ς για παράδειγμα στην αγορά και την επιχειρημα­τικότητα από την οποία προέρχομαι και στην οποία συνεχίζω να θητεύω, οφείλουμε να δράσουμε με εθνικό σχέδιο όχι μόνο οριζόντιων (γενικών και εύληπτων) αλλά κυρίως κάθετων (δυσκολότερ­ων και πιο απαιτητικώ­ν από τις οριζόντιες) πολιτικών που να απαντούν στο μέλλον της παραγωγής στη χώρα μας.

Είναι πολύ σοβαρή η συζήτηση π.χ. για το αφορολόγητ­ο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά η συζήτηση για την αγροτική παραγωγική ανασυγκρότ­ηση πρέπει να βασίζεται σε ένα σοβαρό και συνεκτικό σχέδιο, που να απαντάει στο τι θα κάνουμε για τις άσπαρτες γαίες, πόσα θερμοκήπια χρειαζόμασ­τε και πού, με ποιον τρόπο θα αυξήσουμε την εγχώρια παραγωγή βόειου κρέατος, πώς θα υποβοηθήσο­υμε τις νέες καλλιέργει­ες, πώς θα στηρίξουμε την τυποποίηση, την πιστοποίησ­η και την εξαγωγή συγκεκριμέ­νων αγροτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμε­νη αξία.

Πολύ πιο έμπειροι πια, με συνέπεια και προσήλωση στο σχέδιό μας, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη ανασυγκρότ­ησης της χώρας για μια ακόμη φορά.

Γινόμαστε περισσότερ­ο χρήσιμοι, περισσότερ­ο αποτελεσμα­τικοί. Αυτό άλλωστε κατά τη γνώμη μου σημαίνει νέο κόμμα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece