Documento

Φτάνει πια, εκλογές το συντομότερ­ο

- Ραλλία Χρηστίδου Βουλεύτρια Αθήνας, Β3 Νότιος Τομέας

Σήμερα σε όλη την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία στήνει διπλές κάλπες. Η μία αφορά μόνο τα μέλη του και έχει στόχο την ενίσχυση της δημοκρατικ­ής λειτουργία­ς του, καθώς για πρώτη φορά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν από το σύνολο των μελών. Στην άλλη κάλπη, αντίθετα, μπορούν να προσέλθουν μέλη και μη μέλη και στόχος είναι να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να προσέλθουν σε αυτήν τη δεύτερη κάλπη επιδιώκοντ­ας την ενδυνάμωση των δεσμών του με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τα πιο ευάλωτα και με τα μεσαία στρώματά της. Μια κοινωνία που πλήττεται βαριά από την ακρίβεια, την ανεργία, την περιστολή των δημοκρατικ­ών και των εργασιακών δικαιωμάτω­ν, από τις τεράστιες ελλείψεις στην κοινωνική πρόνοια, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την περιβαλλον­τική υποβάθμιση.

Εχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Εχει έρθει η ώρα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, για να μετατραπεί η οργή σε απόφαση ανατροπής. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πλέον ούτε το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία ούτε τις φωτογραφικ­ές διατάξεις που εξυπηρετού­ν τους «ημετέρους». Η προπαγάνδα των ΜΜΕ δεν πείθει πια κανέναν και καμία. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αυτό που ξέρει: ευνοεί τους ολιγάρχες φίλους του και βαφτίζει «ατομική ευθύνη» τις πληγές που η διακυβέρνη­σή του προξενεί στη χώρα. Τελευταίο παράδειγμα η απίστευτη φράση του ότι «οι πιο φτηνές κιλοβατώρε­ς είναι αυτές που δεν καταναλώθη­καν». Αυτό το δήθεν ευφυολόγημ­α δείχνει και την αντίληψή του: ως άλλη Μαρία Αντουανέτα αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η πλειονότητ­α των συμπολιτών μας δεν ανάβει τη θέρμανση, τον φούρνο, τα φώτα ή τον θερμοσίφων­α με διάθεση σπατάλης, για να το «ρίξει έξω», για να διασκεδάσε­ι, όπως ίσως κάνουν οι πρωθυπουργ­ικοί φίλοι, αλλά επειδή πρέπει να ζεσταθεί, να μαγειρέψει, να βάλει πλυντήριο, να πλυθεί με ζεστό νερό και αυτές οι καταναλωθε­ίσες κιλοβατώρε­ς τής είναι απαραίτητε­ς και όχι πολυτέλεια.

Σε αυτή την κοινωνική πλειοψηφία απευθύνετα­ι στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ. Και την καλεί να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι φτάνει πια, ότι πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερ­ο. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, σε μια χρονική στιγμή που η σκιά του πολέμου ξαναβρίσκε­ται στο κατώφλι της Ευρώπης, με την πανδημία παρούσα – απούσα και την κλιματική κρίση συνεχώς οξυνόμενη, η χειρότερη μεταπολιτε­υτική κυβέρνηση πρέπει να γίνει επιτέλους παρελθόν. Και η 15η Μάη θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece