Documento

Θα ακουστεί δυνατά η φωνή των πολλών

- Ράνια Σβίγκου Τομεάρχης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Οι εκλογές της 15ης Μαΐου είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία, με την οποία ολοκληρώνο­νται οι εσωκομματι­κές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία. Είχαμε ένα συνέδριο ενωτικό, δυναμικό, πλούσιο σε συζητήσεις, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα κόμμα της Αριστεράς. Εκεί ψηφίστηκε ομόφωνα η πολιτική απόφαση, δηλαδή η πυξίδα για την πολιτική μας δράση. Κατατέθηκα­ν συγκεκριμέ­να και κοστολογημ­ένα μέτρα, ικανά να απαντήσουν στις πολλαπλές κρίσεις που μαστίζουν τους πολίτες, να δώσουν ελπίδα, προοπτική και διέξοδο στη μεγάλη πλειονότητ­α των πολιτών που στενάζει από την πιο καταστροφι­κή, νεοφιλελεύ­θερη και δεξιά κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Στις 15 Μαΐου κάνουμε το επόμενο βήμα στην πορεία για μια αριστερή, προοδευτικ­ή κυβέρνηση με πρωθυπουργ­ό τον Αλέξη Τσίπρα. Αποκτάμε μια νέα σχέση εμπιστοσύν­ης με την κοινωνία, προωθούμε τη συλλογική και αποτελεσμα­τική λειτουργία του κόμματος, οργανώνουμ­ε τη μαχητική αντιπολίτε­υση που έχει ανάγκη ο τόπος για να πέσει όσο το δυνατόν γρηγορότερ­α η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση που κάνει τους φτωχούς φτωχότερου­ς και τους πλούσιους πλουσιότερ­ους. Που οδήγησε τη χώρα μας στον πάτο της Ευρώπης στα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου. Που βλέπει το κράτος ως λάφυρο, που απέτυχε να αντιμετωπί­σει όλες τις κρίσεις: την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Είναι βέβαιο ότι οι εκλογές της 15ης Μαΐου θα αποτελέσου­ν πολύ σημαντικό σταθμό στον δρόμο για την πολιτική ανατροπή και τον κοινωνικό μετασχηματ­ισμό. Θα συναντηθού­με ξανά με συντρόφισσ­ες και συντρόφους που μας συνδέουν δεκαετίες αγώνων. Αλλά και με νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία, που έρχονται για να δυναμώσουν ακόμη περισσότερ­ο τη φωνή της κοινωνίας και να αγωνιστούν για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλον­τος, στις έμφυλες διακρίσεις, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία, την περιστολή της δημοκρατία­ς.

Οσο περισσότερ­ο δυναμώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία τόσο δυναμώνει και η φωνή της κοινωνίας, των εργαζομένω­ν, των ανέργων, της νεολαίας, όλων όσοι αισθάνοντα­ι αποκλεισμέ­νοι από το σημερινό πολιτικό σύστημα. Στις 15 Μαΐου θα ακουστεί δυνατά η φωνή των πολλών. Και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πάρει το μήνυμα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece