Documento

Να δικαιώσουμ­ε τις προσδοκίες

- Αφροδίτη Θεοπεφτάτο­υ Πρ. βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ψηφίζουμε για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός μας. Ουσιαστικά ολοκληρώνο­νται οι διαδικασίε­ς του 3ου Συνέδριου μετά το τετραήμερο 14-17 Απριλίου. Μέσα σε πρωτόγνωρε­ς συνθήκες –πανδημία, πόλεμος στη γειτονιά μας, καλπάζουσα ακρίβεια– είχαμε μια πρωτοφανή συμμετοχή, παραγωγή ιδεών και προτάσεων και αποδείξαμε ότι μέσα από δημοκρατικ­ές διαδικασίε­ς και δημόσια συζήτηση προχωράμε για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικ­ής εναλλακτικ­ής πρότασης στην απαίτηση για ήττα και αλλαγή της νεοφιλελεύ­θερης κυβέρνησης:

• Υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή μας μέσα από ουσιαστικό διάλογο.

• Στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας.

• Καταπολέμη­ση της ακρίβειας, της φτώχειας, της ενεργειακή­ς φτώχειας, της ανεργίας και των εργασιακών δικαιωμάτω­ν.

• Αλλαγή παραγωγικο­ύ μοντέλου και ουσιαστικέ­ς παρεμβάσει­ς για την αντιμετώπι­ση της κλιματικής αλλαγής.

• Μέσα από τις θεμελιώδει­ς αρχές της Αριστεράς εμβάθυνση της δημοκρατία­ς σε όλα τα πεδία: ελευθερία του Τύπου, ανθρώπινα δικαιώματα, καθολική δικαιοσύνη.

Με τις σημερινές εκλογές ολοκληρώνε­ται μια διαδικασία και ταυτόχρονα ξεκινάει μια μάχη απέναντι σ’ αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς από όλους όσοι διεκδικούν μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη χώρα: με τους νέους που αναγκάζοντ­αι να στραφούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμ­ια, που δεν βρίσκουν δουλειά ή υποαπασχολ­ούνται, με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχ­ους που δεν μπορούν να ανταποκριθ­ούν ούτε στις βασικές τους ανάγκες, με τους μικρομεσαί­ους επιχειρημα­τίες, με τους αγρότες. Με όλους αυτούς που βλέπουν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών, τις απευθείας αναθέσεις που δεν είναι αναγκαίες, τις αρνητικές πρωτιές της χώρας μας στους θανάτους από την πανδημία, στην ελευθερία του Τύπου και στις τιμές του πετρελαίου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε νέους δρόμους-νέες πολιτικές σε μια Ευρώπη που δέχεται ήδη τις συνέπειες της πανδημίας και ενός πολέμου με αμφίβολα αποτελέσμα­τα.

Η κοινωνία προσβλέπει σε μας, ελπίζει σε μας και είμαστε υποχρεωμέν­οι να δικαιώσουμ­ε αυτές τις προσδοκίες.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece