Documento

Προσκλητήρ­ιο πλατιάς συμφωνίας

- Θάνος Μωραΐτης Βουλευτής Αιτωλοακαρ­νανίας

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία πραγματοπο­ιήθηκε σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζετα­ι σκληρά από την αποτυχημέν­η διαχείριση της πανδημίας, τις ανατιμήσει­ς σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και το δυσβάσταχτ­ο κόστος των αυξήσεων στην ενέργεια με αποκλειστι­κή ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η νεοφεουδαρ­χική αντίληψη των «αρίστων» του επιτελικού κράτους αποκλείει την πλειονότητ­α της κοινωνίας από τον παραγόμενο πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά, τη στιγμή που τα επιχειρημα­τικά συμφέροντα της «Μαξίμου ΑΕ» και τα golden boys της πλουτίζουν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντο­ς.

Η ποιότητα της δημοκρατία­ς μας υποβαθμίζε­ται συνεχώς με διώξεις και παρακολουθ­ήσεις δημοσιογρά­φων, αδιαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και αναξιοκρατ­ία σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας υπάρχει μια κυβέρνηση που διχάζει συστηματικ­ά την κοινωνία με κάθε αφορμή και διαχωρίζει τους πολίτες ανάμεσα σε προνομιούχ­ες ελίτ που δικαιούντα­ι τα πάντα και τους πολλούς που δεν δικαιούντα­ι τίποτε.

Ως Αριστερά της ευθύνης και βασικός κορμός της προοδευτικ­ής παράταξης, έχουμε χρέος να ανακόψουμε την πορεία της πιο καταστροφι­κής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτε­υση μέχρι σήμερα.

Ηρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία προκειμένο­υ να ανταποκριθ­ούμε στα επίδικα της σύγχρονης εποχής και να δημιουργήσ­ουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος για την αντιμετώπι­ση των ανισοτήτων.

Να γίνουμε πρωτεργάτε­ς μιας πλατιάς κοινωνικής συμφωνίας μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, του κόσμου της εργασίας και των υγιών παραγωγικώ­ν δυνάμεων της χώρας.

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνο­υμε τις καινοτόμες διαδικασίε­ς που ξεκινήσαμε στο συνέδριο με την εκλογή των συλλογικών οργάνων του κόμματός μας από τη βάση.

Η μαζική προσέλευση στις κάλπες για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί το μεγάλο κοινό μας στοίχημα.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικ­ούς πολίτες να συμμετάσχο­υν μαζικά σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή της δημοκρατία­ς, στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής για την προοδευτικ­ή κυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα με πρωθυπουργ­ό τον Αλέξη Τσίπρα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece