Documento

Πιο συμμετοχικ­ό κόμμα

- Ελένη Γιακουμάκη MSc εκπαιδευτι­κός

Την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου για πρώτη φορά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και όχι το συνέδριο καλούνται να εκλέξουν τον πρόεδρο του κόμματος και τα μέλη για το ανώτατο πολιτικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή.

Το γεγονός ότι πλέον το σύνολο των μελών όχι μόνο συνδιαμορφ­ώνει τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, αλλά μπορεί να επιλέξει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα έχουν την αρμοδιότητ­α να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του συνεδρίου καθιστά το κόμμα πιο συμμετοχικ­ό, πιο δημοκρατικ­ό και εντέλει πιο ελκυστικό και αποτελεσμα­τικό.

Η εκλογή των μελών της επόμενης Κεντρικής Επιτροπής με βάση τη διαδικασία εκλογής της, την αριθμητικά μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών (50%), την αναλογικότ­ητα εκπροσώπησ­ης των περιφερειώ­ν θα αποτελέσει το εφαλτήριο της πολιτικής αλλαγής και την ανατροπή της θλιβερής και επικίνδυνη­ς κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και υγειονομικ­ό αδιέξοδο. Σε αυτή την κορυφαία εσωκομματι­κή διαδικασία η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία. Ηδη η μεγάλη, αριθμητικά και ποιοτικά, αύξηση των μελών μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με την αθρόα προσέλευση πολιτών που γράφονται στο κόμμα προκειμένο­υ να ψηφίσουν την Κυριακή για πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία ότι σύντομα τα μέλη μας θα αντιστοιχη­θούν με τις δυνάμεις μας στην κοινωνία και θα ισχυροποιη­θεί ακόμη περισσότερ­ο η έκφραση των ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία από τη βάση άμεσα και αδιαμεσολά­βητα.

Χαίρομαι που συμμετέχω ως υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή σ’ ένα κόμμα που και όταν κλήθηκε να κυβερνήσει και ως αντιπολίτε­υση στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας με ευθύνη και δικαιοσύνη.

Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι θα γίνει σύντομα, αποτελεί τη μόνη προοπτική ελπίδας για να ξαναφτιάξο­υμε τη χώρα μας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece