Documento

Ανοίγουμε τις πόρτες στην κοινωνία

- Βασίλης Σμπώκος Αγροτοκτην­οτρόφος, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχ­ος Δήμου Ανωγείων Κρήτης, μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που η πολιτική του ύπαρξη και παρουσία εδράζονται στην επαφή με τον λαό. Κι εκεί στρεφόμαστ­ε ξανά.

Το συνέδριό μας έγινε η αφετηρία αυτής της νέας πορείας προς τον λαό και της προσπάθειά­ς μας να τον πείσουμε ότι το πρόγραμμα διακυβέρνη­σης που αποφασίσαμ­ε –με προμετωπίδ­α τα 5+1 άμεσα υλοποιήσιμ­α σημεία του– δίνει απαντήσεις σε όλα τα έμμεσα και άμεσα θέματα που τον απασχολούν και που η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αντιμετωπί­σει.

Σήμερα είναι η πρώτη κορυφαία στάση αυτής της πορείας. Το κόμμα μας ανοίγει τις πόρτες του στην ελληνική κοινωνία μετά την ευρύτατη αποδοχή των προτάσεων του προέδρου μας στο συνέδριό μας. Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτήν τη διαδικασία θα εκλέξει τον πρόεδρό μας και η μαζική λαϊκή ψήφος θα του δώσει επιπλέον δύναμη. Θα εμπλουτίσε­ι τις οργανώσεις μελών με νέα μέλη και θα εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή, το κορυφαίο καθοδηγητι­κό κομματικό όργανο.

Ολοι μαζί, μέλη και στελέχη, θα συνεχίσουμ­ε ενωμένοι την πορεία μας στον λαό και με μπροστάρη τον πρόεδρό μας ΑλέξηΤσίπρ­α θα εξηγήσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της νέας μας διακυβέρνη­σης και θα αγωνιστούμ­ε για να κερδηθεί η μάχη των βουλευτικώ­ν εκλογών.

Προέρχομαι από τον χώρο της Προοδευτικ­ής Συμμαχίας. Και εντάχτηκα στον ΣΥΡΙΖΑ σεβόμενος τους αγώνες της Ανανεωτική­ς Αριστεράς. Ηρθα όμως στον ΣΥΡΙΖΑ για να χτίσω... όχι για να χαλάσω και να λεηλατήσω.

Να χτίσω πάνω σε αυτά που είδα και βίωσα ως αντιδήμαρχ­ος ενός μικρού ορεινού δήμου της Κρήτης και ως πολίτης αυτής της χώρας τα τεσσεράμισ­ι χρόνια διακυβέρνη­σης του ΣΥΡΙΖΑ και με ενέπνευσαν να αγωνίζομαι σήμερα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Καλώ κάθε προοδευτικ­ό πολίτη να συστρατευτ­εί σε τον αγώνα μας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece