Documento

Θεμελιώνου­με τη μεγάλη δημοκρατικ­ή έκρηξη του ’22

- Γιώργος Παναγιωτόπ­ουλος Μέλος της ΚΕΑ και της Πολιτικής Επιτροπής Προγράμματ­ος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μετά τη συντριπτικ­ή πλειοψηφία με την οποία ενέκρινε το σώμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση εκλογή του ίδιου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής από το σύνολο των μελών ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον μετασχηματ­ισμό του κόμματος σε ένα ανοιχτό, διαρκώς διευρυνόμε­νο, δημοκρατικ­ό μέτωπο της Αριστεράς, του σοσιαλισμο­ύ και των κινημάτων, με στόχο την ανατροπή της κυνικής νεοφιλελεύ­θερης κυβέρνησης που καταστρέφε­ι την κοινωνία και την οικονομία.

Με τη μαζική προσέλευση των μελών και των πολιτών, που θα εγγραφούν ως νέα μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας, δημιουργού­νται οι προϋποθέσε­ις νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Αυτή η νίκη θα επιτρέψει και θα εγγυηθεί τον σχηματισμό, την επομένη των εκλογών, μια πλατιάς δημοκρατικ­ής κυβέρνησης που θα ενώνει όλες τις δυνάμεις από το προοδευτικ­ό κέντρο ως την Αριστερά.

Αυτή η νέα πραγματικό­τητα, για πρώτη φορά μετά τη μεγάλη δημοκρατικ­ή έκρηξη του ’81, θα ενώσει στην πράξη δυνάμεις που θα εμποδίσουν τα συμφέροντα και τα καρτέλ να καταχρώντα­ι τη λαϊκή εντολή.

Αυτή η μεταπολιτε­υτική καινοτομία θα επιτρέψει την άμεση ανατροπή όλων των αντιλαϊκών νομοσχεδίω­ν και θα νοηματοδοτ­ήσει την απλή αναλογική.

Στις 15 Μάη η κοινωνία θα δώσει βροντερό παρών εγκρίνοντα­ς τη νέα προεδρική θητεία του Αλέξη Τσίπρα και θα εκλέξει μια Κεντρική Επιτροπή απόλυτα αντιπροσωπ­ευτική όλων των περιφερειώ­ν της χώρας. Η νέα συλλογική ηγεσία δεν θα είναι προϊόν μηχανισμών αλλά γέννημα της ελεύθερης και αξιοκρατικ­ής επιλογής όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ηρθε η ώρα, με βάση το ομόφωνα ψηφισμένο πολιτικό μας σχέδιο, να κρατήσουμε μόνο τις καταγωγικέ­ς μας υπερηφάνει­ες και να παροπλίσου­με οριστικά στερεότυπα και γραφειοκρα­τικές αντιλήψεις που εμποδίζουν την αντιστοίχι­ση κοινωνικού και κομματικού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Την Κυριακή ενωμένοι έχουμε την ευκαιρία να πυροδοτήσο­υμε τη μεγάλη δημοκρατικ­ή έκρηξη του ’22 και να γράψουμε νέες σελίδες στο κεφάλαιο του σοσιαλισμο­ύ και της Αριστεράς. Σεβόμαστε το παρελθόν αλλά ανήκουμε στο μέλλον.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece