Documento

Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν

- Στέργιος Καλπάκης Αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έγινε το πρώτο βήμα. Σήμερα γίνεται το επόμενο και αυτό είναι το πλέον κρίσιμο και αποφασιστι­κό. Ο στόχος; Ενα σύγχρονο, μαζικό, δημοκρατικ­ό, ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα γίνει ο φορέας της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικ­ής διακυβέρνη­σης.

Οπου σταθείς κι όπου βρεθείς ακούς μια φράση: «Δεν πάει άλλο». Δεν πάει άλλο με τους λογαριασμο­ύς του ρεύματος που ξεπερνούν τον μισθό και τη σύνταξη. Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημα. Δεν πάει άλλο με τα συμφέροντα που κερδίζουν δισεκατομμ­ύρια πάνω στα συντρίμμια μιας ολόκληρης κοινωνίας. Δεν πάει άλλο με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτε­υσης. Η πολιτική αλλαγή δεν είναι σύνθημα, είναι κοινωνική αναγκαιότη­τα.

Χρειαζόμασ­τε, όμως, και προοπτική για το αύριο, όχι μόνο αρνητικά συναισθήμα­τα. Και οι 5+1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία για την ακρίβεια, την εργασία, τις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις και τους αγρότες, τη νέα γενιά, την παραγωγική ανασυγκρότ­ηση έχουν ακριβώς αυτό τον στόχο. Είναι η απάντηση ότι η Αριστερά έχει ένα διαφορετικ­ό σχέδιο για τη χώρα, για την προστασία της κοινωνικής συνοχής, για τη μείωση των ανισοτήτων, για μια ανθεκτική οικονομία σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών.

Από αύριο κιόλας έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Να μάθουν τις προτάσεις μας όλοι οι Ελληνες. Να ανακτήσουμ­ε τη χαμένη ελπίδα. Και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμασ­τε τη δύναμη των χιλιάδων αριστερών προοδευτικ­ών πολιτών. Αυτοί που σήμερα συρρέουν στις κάλπες των εσωτερικών μας διαδικασιώ­ν από αύριο να γίνουν συνδιαμορφ­ωτές και πολλαπλασι­αστές του πολιτικού μας μηνύματος παντού. Αυτή είναι η δύναμη της Αριστεράς οι άνθρωποί της.

Από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία με στόχο τη νίκη στις επόμενες εκλογές, την προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία και πρωθυπουργ­ό τον Αλέξη Τσίπρα. Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece