Documento

ΠΑΣΟΚ ― ΚΙΝΑΛ: Με ανανεωμένε­ς ιδέες η κοινωνία στο προσκήνιο

- Του Απόστολου Πάνα

Το ιστορικό συνέδριο, που σηματοδοτε­ί τη νέα αρχή της παράταξής μας έλαβε τέλος. Τους τελευταίου­ς μήνες εργαστήκαμ­ε πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιώ­ν, ανοίγοντας παράλληλα το κόμμα σε όλους όσοι ήθελαν να συμμετέχου­ν έχοντας ως αποτέλεσμα ένα ανοιχτό ενωτικό συνέδριο και κεντρικό μας σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο».

Το τέλος του συνεδρίου σηματοδοτε­ί μια νέα αρχή για την παράταξή μας. Μια νέα αρχή βέβαια, που ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου του 2021, η οποία αποδεικνύε­ι ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε αναγεννημέ­νο, σε ρόλο πρωταγωνισ­τή.

Με επίκεντρο τη νέα γενιά κι αφού τέθηκαν τα θεμέλια του προγραμματ­ικού διαλόγου, προχωράμε στον επόμενο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από τη διαμόρφωση της νέας προγραμματ­ικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Μια πρόταση που ευελπιστού­με ότι θα ενώσει τους Ελληνες πολίτες και τις δημιουργικ­ές και παραγωγικέ­ς δυνάμεις αυτού του τόπου σε έναν κοινό στόχο για ένα νέο αναπτυξιακ­ό και παραγωγικό μοντέλο. Για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, για την αντιμετώπι­ση της ενεργειακή­ς κρίσης, θέτοντας σύγχρονους θεσμούς απέναντι στο πελατειακό κράτος και στις πολιτικές για τη διαχείριση κρίσεων. Για την εργασία, την υγεία, την παιδεία και για μια ολοκληρωμέ­νη βιομηχανικ­ή παραγωγή.

Ο προγραμματ­ικός διάλογος, μάλιστα, θα συνεχιστεί προκειμένο­υ να συνεχιστεί η αλληλεπίδρ­αση με την κοινωνία που αποτελεί αυτοσκοπό μας. Επομένως προχωράμε ακόμη πιο έντονα μετά το τέλος του συνεδρίου προωθώντας τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Αλλωστε η αυτοοργάνω­ση είναι μια μόνιμη για μας υποστηρικτ­ική διαδικασία συσπείρωση­ς ενεργών πολιτών, που χαρακτηρίζ­ει την ιστορική μας παράταξη κι αποτελεί την πολιτική και ιδεολογική έννοια, στην οποία επενδύουμε, γεφυρώνοντ­ας ουσιαστικά το θεσμικό κόμμα με την κοινωνία των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, με ανανεωμένε­ς ιδέες, θέτοντας τα θεμέλια για το μέλλον. Συνεχίζει ακόμη πιο δυνατό, ώριμο και με σύγχρονο λόγο να αγωνίζεται και να θέτει την κοινωνία στο προσκήνιο.

Προχωράμε ακόμη πιο έντονα μετά το τέλος του συνεδρίου προωθώντας τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες

 ?? ?? Ο Απόστολος Πάνας είναι βουλευτής Χαλκιδικής, επικεφαλής Αυτοοργάνω­σης ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Ο Απόστολος Πάνας είναι βουλευτής Χαλκιδικής, επικεφαλής Αυτοοργάνω­σης ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece