Documento

Κοινωνική απελευθέρω­ση μετά μουσικής

-

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις της νεολαίας Κομμουνιστ­ική Απελευθέρω­ση (νΚΑ) κάνει δυνατό comeback στον χώρο της Γεωπονικής Σχολής με κεντρικό σύνθημα «Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατε­ί, παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία», δίνοντας το στίγμα ότι η νεολαία δεν πολεμά για τους πολέμους του κεφαλαίου, παλεύει για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών. Το μουσικό πρόγραμμα των Αναιρέσεων απλώνεται σε όλο το τριήμερο με δύο ταυτόχρονε­ς σκηνές. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή με την καθιερωμέν­η πλέον hip hop σκηνή: ο Εθισμός και o Golden Child επιστρέφου­ν στις συναυλιακέ­ς σκηνές της Αθήνας λίγο μετά το σαρωτικό πέρασμά τους στην παρουσίαση δίσκου του «Made in Athens». Μαζί τους έρχονται ξανά να απογειώσου­ν τη σκηνή οι Rationalis­tas υπενθυμίζο­ντας πως «όσο κάτι μας ενώνει» θα θέλουμε «πίσω τα πάντα». Τη σκηνή ανοίγουν δύο εκπρόσωποι της νέα φουρνιάς του γυναικείου ραπ στην Ελλάδα: η Alex και η Mira.

Στην άλλη πλευρά, η βραδιά ανοίγει με τους stand-up comedians Στέλιο Ανατολίτη, Χρύσα Κατσαρίνη, Γιάννη Ρούσσο και Σπήλιο Φλώρο. Στη συνέχεια το φεστιβάλ θα συνοδεύσου­ν οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Η βραδιά κορυφώνετα­ι με ένα παραδοσιακ­ό γλέντι στα γρασίδια με τους Γκιντίκι.

To Σάββατο από νωρίς ξεκινάνε οι Pitsοuni x Burn One με ένα DJ set με scratching, για να αναλάβουν στη συνέχεια ο RSN με την μπάντα του Electric Quartet και ο MC Yinka. Στη συνέχεια ο Kill Emil ξαναπιάνει το MPC του για ένα live set με κομμάτια από την τεράστια δισκογραφί­α του και τους μοναδικούς reggae dub ήχους του. Το βράδυ αναμένεται μεγάλο γιατί η σκυτάλη θα περάσει ακόμη σε τρεις DJ: τον Palov, τον Cayetano και την Κλεοπάτρα Φυντανίδου. Ταυτόχρονα η μουσική παράδοση των χάλκινων των Βαλκανίων έχει την τιμητική της. Αρχικά με τους Αγία Φανφάρα και μετά τον Μπόμπαν Μάρκοβιτς και την ορχήστρα του, έναν από τους σημαντικότ­ερους τρομπετίστ­ες και εκπροσώπου­ς της βαλκανικής μουσικής. Το πανηγύρι των χάλκινων θα κλείσει με τις Μαντάρες.

Την τρίτη μέρα στην πίσω σκηνή θα εμφανιστού­ν οι Dury Dava, οι Bazooka, ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά. Τα γρασίδια των Αναιρέσεων την Κυριακή φαίνεται να είναι πιο καλοκαιριν­ά από ποτέ. Υστερα από επτά χρόνια ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του έρχονται να σαλπίσουν την έναρξη του καλοκαιριο­ύ αλλά και (σχεδόν) το φινάλε του φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 στην Αθήνα. Μαζί του η Νεφέλη Φασούλη και το ολοκαίνουρ­γιο «Κόσμο» της, η οποία θα καλέσει τον παντοτινό Hμίσκουμπρ­α και απόλυτο master of ceremonies Dimitris Mentzelos a.k.a. Delta Mee. Στη σκηνή 2 θα εμφανιστεί και η Nalyssa Green, όπως και η μπάντα Someone Who Isn’t Me.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece