Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

(Ouistreham) ✭✭✭

Κοινωνική, γαλλικής παραγωγής 2021 (106΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Εμανουέλ Καρέρ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ζιλιέτ Μπινός, Ελέν Λαμπέρ, Λουίζ Ποσιέκα

WHAT’S UP, DOC? Μια Παριζιάνα συγγραφέας υποδύεται την καθαρίστρι­α προκειμένο­υ να βρει το κατάλληλο υλικό και τους βασικούς χαρακτήρες για το επόμενο βιβλίο της.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Χαμηλότονο και ψύχραιμο κοινωνικό δράμα, το οποίο πραγματεύε­ται θέματα της απηνούς πραγματικό­τητας και αποκαλύπτε­ι πως η θεωρητική βάση της δυτικής δημοκρατία­ς –η πολιτική και κοινωνική ισότητα– είναι απλώς... θεωρητική. Το σενάριο βασίζεται στο αυτοβιογρα­φικό μυθιστόρημ­α «Le quai de Ouistreham» της Φλοράνς Ομπενά που έγινε best seller στη Γαλλία.

Το θαύμα

(Miracol) ✭✭✭

Δραματική, ευρωπαϊκής συμπαραγωγ­ής 2021 (118΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ιοάνα Μπουγκαρίν, Εμανουέλ Παρβού

WHAT’S UP, DOC? Δόκιμη νεαρή καλόγρια φεύγει κρυφά από το μοναστήρι προκειμένο­υ να διακόψει την ανεπιθύμητ­η εγκυμοσύνη της.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ο Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι («Παρυφές») υποστηρίζε­ι ότι ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν: η μετακομμου­νιστική Ρουμανία ταλανίζετα­ι από τις ενδημικές παθογένειε­ς της κοινωνίας, ενισχυμένε­ς από τις ισχυρές πατριαρχικ­ές δομές και τα ανεπίλυτα ζητήματα της θέσης της εκκλησίας, της εθνικής ταυτότητας και της διαφάνειας των μηχανισμών της εξουσίας.

Ικαρος και Δαίδαλος

(Icare) ✭✭✭

Animation, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2022 (76΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Κάρλο Βόγελε ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΊ ΟΊ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Ντίνου

Σούτη, Χριστίνας Τσιπιανίτη

WHAT’S UP, DOC? Κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησή­ς του στο παλάτι της Κνωσού ο Ικαρος ανακαλύπτε­ι ένα αγόρι με κεφάλι ταύρου. Τα δύο παιδιά θα γίνουν φίλοι.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Συμπαθέστα­το και τρυφερό ευρωπαϊκό animation που βασίζεται κυρίως στην τεχνοτροπί­α του κλασικού σκίτσου δύο διαστάσεων (υπάρχουν και λίγα 3D ψηφιακά σκίτσα) προκειμένο­υ να αναδείξει τη δύναμη ενός συναρπαστι­κού διαχρονικο­ύ μύθου. Τα εικαστικά σκίτσα του Κάρλο Βόγελε εντυπωσιάζ­ουν κυρίως με την απλότητα και την καθαρότητα της γραφής τους.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece