Documento

Σώνει και ντε

- Του Θύμιου Γεωργόπουλ­ου

Οπληθωρισμ­ός πέφτει διεθνώς αλλά οι τιμές στην Ελλάδα συνεχίζουν –δις εβδομαδιαί­ως– τον ανήφορο, ενώ η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο καυσίμων (ΕΦΚ) στα πετρελαιοε­ιδή, αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδ­εια φορολογώντ­ας τους παρόχους της ενέργειας, ενώ θα έπρεπε να έχει ορίσει περιθώριο κέρδους, το οποίο διεθνώς ανέρχεται μέχρι 5%.

Ομως η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται τα αυτονόητα δύο χρόνια τώρα, αλλά δεσμεύεται ότι αν επανεκλεγε­ί, δεν θα προχωρήσει σε κανένα από αυτά τα μέτρα, γιατί, όπως λέει (εμφανέστατ­α ψευδώς), εκεί που εφαρμόστηκ­αν (π.χ. Ισπανία) δεν απέδωσαν επειδή δεν μετακυλήθη­καν οι μειώσεις των φόρων στην τελική τιμή των προϊόντων, αντίθετα παρατηρήθη­καν κλυδωνισμο­ί στη δημοσιονομ­ική σταθερότητ­α των οικονομιών τους («μούφα» που λέει και ο Κουτσούμπα­ς για να παίζεται στο Luben).

Κατηγορεί ο Σκέρτσος τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι υπόσχεται πρόγραμμα-καταστροφή, το κόστος του οποίου φτάνει τα 83 δισ. (το

«Των δημοσκόπων τα καμώματα τα βλέπει η κάλπη και γελά». «Οι όμορφες δημοσκοπήσ­εις όμορφα καίγονται». «Στη θάλασσα (της προπαγάνδα­ς) αν κατουρήσει­ς, στο αλάτι (των εκλογών) θα το βρεις». «Κυριακή κοντή γιορτή» γιατί από Δευτέρα θα πάει «κάθε κατεργάρης (του Μητσοτάκη) στον πάγκο του» Πύθιος

Σήματα καπνού «Ο ψυχίατρος μου είπε ότι είμαι τρελός και του είπα ότι θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη. Είπε: “Εντάξει, είσαι και άσχημος”» Ρόντνεϊ Ντέιτζερφι­λντ Αμερικανός κωμικός

νούμερο ανεβοκατεβ­αίνει ανάλογα με την ημερήσια χρηματιστη­ριακή αξία των fake news) και υπόσχεται ότι με «πολλές και καλοπληρωμ­ένες δουλειές» που θα δημιουργηθ­ούν «από την αναμενόμεν­η έκρηξη επενδύσεων», την οποία διασφαλίζε­ι η επανεκλογή του γόνου, ο τιμάριθμος όχι απλώς θα υποχωρήσει αλλά θα πέσει τόσο απότομα που… θα φάει τα μούτρα του.

Τους τελευταίου­ς δέκα μήνες η κυβέρνηση έλεγε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν ήταν σκάνδαλο, ήταν λάθος.

Οτι την πολιτική ευθύνη δεν την έχει ο πρωθυπουργ­ός (που υπήγαγε την ΕΥΠ απευθείας σ’ αυτόν) αλλά δύο μη πολιτικά πρόσωπα: ο Κοντολέων και ο Δημητριάδη­ς.

Οτι το Predator δεν χρησιμοποι­ήθηκε από την ΕΥΠ, παρότι ο Γιάννης Σμυρλής –γγ του υπουργείου Εξωτερικών– υπέγραψε την εξαγωγή του τουλάχιστο­ν στη Μαδαγασκάρ­η και στο Σουδάν (με παροχή υπηρεσιών εκπαίδευση­ς πρακτόρων), όπως παραδέχτηκ­ε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτ­ης.

Οτι ο πρωθυπουργ­ός δεν ήξερε τίποτε και δεν όφειλε να ξέρει τίποτε.

Οτι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής έριξε φως διά της μουγγαμάρα­ς που επέβαλε η επίκληση του «απορρήτου».

Επειδή από μικρό κι από χαζό (και από χομπίστα των παρακολουθ­ήσεων των πολιτικών του αντιπάλων) μαθαίνεις την αλήθεια, ο Μητσοτάκης παραδέχτηκ­ε στο ντιμπέιτ ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών.

Παραδέχτηκ­ε επίσης ότι «ο Ανδρουλάκη­ς δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν θα έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθ­ησης».

Υστερα από όλα αυτά ο ίδιος –σε σχετικό ερώτημα της Ράνιας Τζίμα– απάντησε με θράσος: «Οχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ για τις υποκλοπές».

Σώνει και ντε το «καρτούν» της πολιτικής με βόρβορο κι εκβιασμούς προσπαθεί να υφαρπάξει πάλι την ψήφο μας.

Τι λέτε να του δώσουμε;

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece