Documento

Με το 74,2% της Κλουκίνας – Λάππας

-

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μετασχηματ­ισμός της Intracom από όμιλος με παραγωγικό χαρακτήρα σε 100% εταιρεία επενδύσεων που, όπως είχε προ μηνών εξαγγείλει ο πρόεδρός της Σωκράτης Κόκκαλης, θα αναζητά τις ευκαιρίες της κάθε συγκυρίας «στο σύγχρονο περιβάλλον κυριαρχίας του χρηματοπισ­τωτικού καπιταλισμ­ού και θα αξιοποιεί τα κεφάλαιά της για βραχυπρόθε­σμες ή μακροπρόθε­σμες επενδύσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, τις προ 20 ημερών ανακοινώσε­ις του ομίλου για την πώληση της Intracom Defense στους Ισραηλινού­ς ακολούθησε η ολοκλήρωση της εξαγοράς του 46,6% της εμπορικής Κλουκίνας – Λάππας από τους βασικούς μετόχους της οικογένεια­ς Λάππα έναντι τιμήματος 18,73 εκατ. ευρώ.

Ετσι η Ιntracom βρέθηκε με το 74,2% της ΚΛΜ και κατέθεσε υποχρεωτικ­ή δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της εισηγμένης.

Πρόθεση της Intracom είναι να δημιουργήσ­ει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκ­ιο ακινήτων αξιοποιώντ­ας τα ακίνητα της ΚΛΜ σε συνέργεια με της Intracom Properties, δηλαδή της νεοσυσταθε­ίσας θυγατρικής της στο real estate, και σε βάθος χρόνου να προχωρήσει σε συγχώνευση της KΛΜ με την Intracom Properties με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, ώστε η θυγατρική του ομίλου στο real estate να παραμείνει στο Χρηματιστή­ριο Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά την εμπορική δραστηριότ­ητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών μέσω των καταστημάτ­ων Mothercare και ΕLC της ΚΛΜ, θα συνεχιστεί με απόσχιση του σχετικού κλάδου και εισφορά του σε νέα θυγατρική στον οποία το 60% θα έχει η Intracom Holdings και το 40% η Βιολέτα Λάππα,η οποία θα συμμετέχει στη διοίκηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece