Documento

Στο στόχαστρο ΑΕΚ, Παναθηναϊκ­ού και ΠΑΟΚ

- Σε όλη τη θητεία

του ο Λ. Αυγενάκης δέχτηκε επιθέσεις από τις τρεις μεγάλες ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ. Ειδικά ο «δικέφαλος του βορρά» εξέδωσε δεκάδες ανακοινώσε­ις κατά του υφυπουργού. Η πιο πρόσφατη ήταν με αφορμή την κλήση των Γιώργου και Νίκου Σαββίδη σε απολογία από την Επιτροπή Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισήμανε ότι «πλέον για εμάς αποτελεί ζήτημα τιμής η πολιτική σας τιμωρία και η οριστική σας αποχώρηση από τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ως ο πιο εμπαθής και επικίνδυνο­ς υφυπουργός Αθλητισμού της ιστορίας. Ηδη η παραμονή σας στη θέση σας μας προκαλεί έκπληξη και δυσαρέσκει­α για την Κυβέρνηση, που σας επιτρέπει να γελοιοποιε­ίτε την ισονομία, τους θεσμούς και δυστυχώς και τη γενέτειρά σας». Επίσης, όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ στράφηκε κατά του Αυγενάκη με αφορμή την υπόθεση της πολυϊδιοκτ­ησίας με την Ξάνθη, η οποία κατέρρευσε στο CAS.

Στη διάρκεια των πλέι οφ ο Αυγενάκης έγραψε στο Twitter (27/3): «Αναμένουμε από ΚΕΔ/ΕΠΟ να εξασφαλίσε­ι τους καλύτερους διαιτητές για την ολοκλήρωση του συναρπαστι­κού πρωταθλήμα­τος» προκαλώντα­ς την αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδ­η: «Από πού κι ως πού αυτός ο γελοίος, αυτός ο γλοιώδης ο Αυγενάκης, βγαίνει και λέει τι πρέπει να κάνουμε με τους διαιτητές; Μπορεί να εκφράζει άποψη ο υφυπουργός Αθλητισμού για τους διαιτητές που θα ορίζονται στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας;».

Επί των ημερών Αυγενάκη ψηφίστηκαν επτά νομοσχέδια και δεκάδες τροπολογίε­ς. Με αφορμή την τροπολογία για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων που πέρασε τον Ιούνιο του ’20, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για μία ακόμα φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να επιβεβαιώσ­ει τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του, επιχειρώντ­ας ξεκάθαρα στην τροπολογία, για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων, να δημιουργήσ­ει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Η τακτική Αυγενάκη είναι το λιγότερο επικίνδυνη…».

Αρχές Φεβρουαρίο­υ του ’23 η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Ανεχόμαστε επί τέσσερα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον χειρότερο υφυπουργό Αθλητισμού από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και λέμε την τελευταία μας λέξη: Φτάνει πια, δεν πάει άλλο»!

Την περίοδο της πανδημίας και συγκεκριμέ­να τον Μάιο του ’20 η πράσινη ΠΑΕ ενημερώθηκ­ε ότι ο Λ. Αυγενάκης μαζί με την υγειονομικ­ή

επιτροπή της ΓΓΑ θα πήγαινε στο Κορωπί προκειμένο­υ να παρακολουθ­ήσει την προπόνηση όπως διεξαγόταν με βάση το πρωτόκολλο. Ωστόσο ο

Γιάννης Αλαφούζος έκλεισε την… πόρτα στον Αυγενάκη αναφέροντα­ς ότι «η σοβαρότητα της κατάστασης δεν προσφέρετα­ι για επικοινωνι­ακή προβολή από τον υφυπουργό. Ας πάει εκεί όπου είναι ευπρόσδεκτ­ος».

Μέτωπο με τον Αυγενάκη είχε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του υφυπουργού μέσω Instagram: «Η μόνη μου υποχρέωση καραγκιοζά­κο είναι να σε στείλω σπίτι σου. Τον Παναθηναϊκ­ό και το όνομα Γιαννακόπο­υλος να πλένεις το στόμα σου πριν τον ξαναπιάσει­ς… Αεργε τύπε που θα έπρεπε να ήσουν τσοπάνης στα βουνά και ο μόνος λόγος που υπάρχεις είναι από την νοθεία που έκανες στις εκλογές σας».

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece