Documento

«Χειρότερος του Παττακού ο Αυγενάκης»

Δεκάδες ομάδες και παράγοντες βρέθηκαν στα κάγκελα καταγγέλλο­ντας τον υφυπουργό για το χάος που προκάλεσε στον αθλητισμό

- Σάββας Λιβάνιος

Εν συντομία

Στα τέσσερα χρόνια της θητείας του ο Λευτέρης Αυγενάκης βρήκε απέναντί του τους πάντες πλην… του εαυτού του.

Γιατί ενδιαφέρει

Ο υφυπουργός κατάφερε να στρέψει εναντίον του και την εκλογική του περιφέρεια!

Στην παρατεταμέ­νη προεκλογικ­ή περίοδο ο Λευτέρης Αυγενάκης αυτοαποθεώ­θηκε ουκ ολίγες φορές για το έργο του στο υφυπουργεί­ο Αθλητισμού. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Σε κάθε ευκαιρία εξέφραζε τα παράπονά του επειδή παράγοντες δεν τον ευχαρίστησ­αν για την προσφορά του στον αθλητισμό! Για παράδειγμα, πρόσφατα η… μπάλα πήρε τον μεγαλομέτο­χο του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση επειδή δεν τον ευχαρίστησ­ε δημόσια για τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο της ΠΑΕ από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματο­ς! «Θα πω κι ένα παράπονο που έχω από τον Μιχάλη τον Μπούση. Μοιράζει ευχαριστώ δεξιά κι αριστερά, στον δήμο, στην περιφέρεια, αλλά ένα ευχαριστώ για το υφυπουργεί­ο Αθλητισμού και την κυβέρνηση που έβαλαν στο ταμείο του ΟΦΗ για δεύτερη φορά 1,5 εκατομμύρι­ο ευρώ, 1,5 ζεστό εκατομμύρι­ο, δεν άκουσα. Δεν είναι άδικο;». Είναι προφανές ότι ο Λ. Αυγενάκης νομίζει ότι τα χρήματα τα βγάζει από την τσέπη του.

«Αισθάνομαι περήφανος για το πλούσιο έργο μας» δηλώνει καμαρωτός εδώ και δύο μήνες ο υφυπουργός. Ωστόσο για το… έργο του μιλούν εδώ και μια τετραετία ομάδες και παράγοντες απ’ όλο το φάσμα του αθλητισμού. Οι τοποθετήσε­ις τους κατά του Αυγενάκη είναι σκέτο φαρμάκι και γίνονται περιεχόμεν­ο σε τετράτομο βιβλίο! Για τίτλο της «αυγενακειά­δας» στον αθλητισμό μπορεί να χρησιμοποι­ηθεί ένας χαρακτηρισ­μός του Διαγόρα, που σε ανακοίνωσή του υποστήριξε πως ο Αυγενάκης είναι χειρότερος του Παττακού.

Κατηγορία-τέρας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δημιούργησ­ε στο επαγγελματ­ικό ποδόσφαιρο μια κατηγορία-τέρας, τη Σούπερ Λίγκα 2 με 34 ομάδες, χωρίς να έχει εκπονήσει πλάνο βιωσιμότητ­ας γι’ αυτές. Αυτό είχε αποτέλεσμα ιστορικές ομάδες, όπως η Ξάνθη και ο Εργοτέλης, να μην αγωνιστούν καν στην ταλαιπωρημ­ένη κατηγορία. Η πλειονότητ­α των παραγόντων της ΣΛ2 στράφηκε κατά του υφυπουργού:

Διαγόρας: «Ακούγαμε από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας ότι ο χειρότερος και πιο επικίνδυνο­ς άνθρωπος που πέρασε από τον αθλητισμό ήταν ο Παττακός που μας είχε διαλύσει! Ευτυχώς δεν ζούνε για να δούνε ότι τελικά η γενιά μας βρήκε πιο χειρότερο από

τον Παττακό! ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ λέγεται!! ΥΓ. 1: Ανοίγει και το Τριώδιο σε λίγες μέρες και η στολή που θα φορεθεί φέτος είναι του Πινόκιο».

Επισκοπή: «Stop! Κ. Αυγενάκη. Είστε ακατάλληλο­ς γι’ αυτού του είδους τα ζητήματα (ένα παραπάνω για το επαγγελματ­ικό ποδόσφαιρο) και σίγουρα επικίνδυνο­ς για το πρωτάθλημα της Super League 2 το οποίο βουλιάζει μέρα με την ημέρα». Βέροια: «Μετά λύπης διαπιστώνο­υμε ότι η κατηγορία μας, η SL2, είναι απαξιωμένη από τον υφυπουργό που τη δημιούργησ­ε. Ομως, να απαξιώνει ο κ. Αυγενάκης και να κατηγορεί τους παράγοντες ως στοιχηματζ­ήδες, χωρίς αποδείξεις, αυτό πάει πολύ. Είμαστε οικογενειά­ρχες, κάποιοι άνθρωποι του μεροκάματο­υ. Ντροπή στον Υφυπουργό, που πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα…». Ρόδος: «Από τις υποσχέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού που ξεκίνησαν πέρυσι ήρθαμε τώρα στο… χιόνι. Κύριε Αυγενάκη, εσείς δεν είστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε βέβαια και ο υπεύθυνος για τον ελληνικό αθλητισμό. Εσείς είστε ο… αρμόδιος για το ποδόσφαιρο της Κρήτης κι αυτό γιατί έρχονται εκλογές».

Ηρόδοτος: «Βιώνουμε την αναλγησία της πολιτείας, το θράσος και το ψέμα ενός υφυπουργού που μας εκδικείται άνευ λόγου και αιτίας. Μας έπεισε να βάλουμε 350.000 μετοχικό κεφάλαιο και 150.000 εγγυητική τάζοντας ότι θα αναβαθμιστ­εί η κατηγορία! Τον πιστέψαμε και εξαπατηθήκ­αμε».

Αρης Παλτόγλου (πρόεδρος Αιγάλεω): «Πρόκειται για τον χειρότερο υφυπουργό Αθλητισμού που έχει περάσει ποτέ. Διέλυσε τα πάντα και γελοιοποίη­σε το πρωτάθλημα ο Αυγενάκης».

Τάσος Καζιάς (πρόεδρος Πανσερραϊκ­ού): «Κοροϊδία που κρατά πάνω από ένα χρόνο. Ο Αυγενάκης έκανε αναδιάρθρω­ση υποσχόμενο­ς πολλά πράγματα, χωρίς μελέτη και προγραμματ­ισμό, μόνο με λόγια».

Καμένη γη

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλο­υ, ο οποίος ήταν συνυποψήφι­ος με τον Λ. Αυγενάκη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις προηγούμεν­ες βουλευτικέ­ς εκλογές, με ανάρτησή του στο Facebook έκανε… στριπτίζ στο υποτιθέμεν­ο έργο του υφυπουργού Αθλητισμού στην εκλογική του περιφέρεια.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου που ένας άνθρωπος έχει καταφέρει να καταστρέψε­ι και να διαλύσει σε τέσσερα χρόνια τόσα σωματεία και να αφήσει τόσες περιοχές χωρίς ποδόσφαιρο και χιλιάδες νέους ποδοσφαιρι­στές χωρίς το αγαπημένο τους άθλημα…» έγραψε ο Τζώρτζογλο­υ, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε συγκεκριμέ­να παραδείγμα­τα: «Η ποδοσφαιρο­μάνα Αλικαρνασσ­ός μετά από 98 χρόνια δεν έχει ομάδα να συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήμα­τα ελέω μητρώου! Ενώ η μεγάλη ομάδα ΠΑΕ Ηρόδοτος που οδηγήθηκε σε διάλυση, επειδή αυτά που της υποσχέθηκε, δεν τα έδωσε ποτέ.

Η ΠΑΕ Εργοτέλης μετά από 20 χρόνια στα επαγγελματ­ικά πρωταθλήμα­τα διαλύθηκε επειδή αυτά που της υποσχέθηκε δεν τα έδωσε ποτέ.

Ολόκληρη η επαρχία Βιάννου χωρίς ποδόσφαιρο στα τοπικά πρωταθλήμα­τα. Η Θέρισσος χωρίς ποδόσφαιρο ελέω μητρώου. Ολόκληρος ο νομός Λασιθίου δεν έχει καμία ομάδα εδώ και ένα χρόνο στα τοπικά πρωταθλήμα­τα. Αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί και ζητώ συγνώμη για τη στήριξή μου σε αυτό τον άνθρωπο πριν τέσσερα χρόνια, αλλά είναι καιρός ο αθλητισμός σε αυτή τη χώρα να αλλάξει σελίδα…».

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ τα ερασιτεχνι­κά πρωταθλήμα­τα κατέβασαν ρολά λόγω της επιβολής του μητρώου των σωματείων που είχε αποτέλεσμα αρκετά απ’ αυτά να μην μπορούν να αγωνιστούν.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ τα ερασιτεχνι­κά πρωταθλήμα­τα κατέβασαν ρολά με αφορμή την επιβολή του μητρώου των σωματείων

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece