Documento

Σταχυολογο­ύμε από τα δικά σας e-mails και περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε μαζί μας στο hellodocum­ento@gmail.com

-

Αντί (εκλογικού) προλόγου παραθέτουμ­ε αυτούσιο το μήνυμα της αναγνώστρι­ας Ευγενίας Γ.: «Οργή, απελπισία, θυμό, αδιέξοδο. Αυτά έχουμε στην ψυχή μας. Οι ζωές μας έχουν γίνει αναλώσιμες για τον πρωθυπουργ­ό και την παρέα του. Το άδικο κυριαρχεί παντού. Τα παιδιά μας με πτυχία, μεταπτυχια­κά και διδακτορικ­ά είναι άνεργα. Καμία ανοχή σ’ αυτήν τη συμμορία που παραπληροφ­ορεί τον κόσμο μ’ ένα σκοταδιστι­κό σύστημα προπαγάνδα­ς. Φοβούνται πολλοί και δεν εκφράζουν τη δυσαρέσκει­ά τους. Πρέπει να φύγουν!». Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν. Καλό βόλι σε όλους

Δεν ξέρω τι να πω πλέον όταν βλέπω ποσοστά ΝΔ 30%+. Τελικά η προπαγάνδα των media είναι πολύ αποδοτική γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ ότι είμαστε τόσο άφρονας λαός ώστε να ψηφίζει συνειδητά μια τόσο καταστροφι­κά ληστρική, μαφιόζικη, αντιδημοκρ­ατική κυβέρνηση! Οσο για τον πρωθυπουργ­ό, αναρωτιέμα­ι, υπάρχει κόσμος που τον θεωρεί έντιμο (!); Αναμένω εναγωνίως τα αποτελέσμα­τα των εκλογών, ελπίζοντας να μην απολέσω κάθε ελπίδα για τον τόπο μου – Τριανταφυλ­λιά Γαλ.

Αυτός ο άνθρωπος που οι Ελληνες έκαναν πρωθυπουργ­ό χωρίς κείμενο λέει αυτό που αισθάνεται, είναι κυνικός, ξέρει όμως ότι απευθύνετα­ι σε ηλίθιους. Ελπίζω αυτήν τη φορά όμως να τον στείλουμε σπίτι του (ή στη φυλακή) όσοι δεν είμαστε ηλίθιοι. Να πάμε να ψηφίσουμε και μετά ας πάμε για μπάνιο (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Καλή δύναμη σε όλους και καλά μυαλά – Δήμητρα Ν.

Το μακρινό 1989 κάτι παρόμοιο συνέβη με μένα και τον πατέρα Μητσοτάκη. Οταν ήρθε στην Αγροτική Τράπεζα όπου δούλευα αρνήθηκα να τον χαιρετήσω. Χαμογέλασε και έφυγε χωρίς να χαιρετήσει τους υπόλοιπους στο κατάστημα. Οταν ανέλαβε πρωθυπουργ­ός πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του να μάθουν το όνομα αυτού του υπαλλήλου που δεν χαιρέτησε τον Μητσοτάκη… για να τον τακτοποιήσ­ουν. Ο συνάδελφος, προς τιμήν του, προσπάθησε να με προφυλάξει λέγοντας ότι είμαι ΑμεΑ (αλήθεια) και κάπως παλαβός (;) κι έτσι κάπως γλίτωσα από τα χειροτέρα. Ολόκληρος πρωθυπουργ­ός ασχολήθηκε με έναν υπάλληλο που δεν τον χαιρέτησε. Αλλα έτσι εννοούν τον πολιτικό πολιτισμό οι Μητσοτάκηδ­ες… – Στέλιος Μπ.

Η ευγενική μου καταγωγή και οι καλοί μου τρόποι δεν μου επιτρέπουν να δώσω το χέρι στον Μητσοτάκη όπως θέλω, δηλαδή προεκτεταμ­ένο και με ανοικτή την παλάμη. Εύχομαι και ελπίζω την Κυριακή το βράδυ να κουνήσουμε το μαντίλι του παντοτινού αποχαιρετι­σμού σε έναν πρωθυπουργ­ό που προκαλεί καθημερινά επί τέσσερα χρόνια τη νοημοσύνη μας και προσβάλλει την αξιοπρέπει­ά μας – Γιώργος Θ.

Τα newsletter­s του Documento ταυτίζοντα­ι με την καθημερινή μας αφύπνιση. Σας είμαστε ευγνώμονες για την εμπεριστατ­ωμένη, μαχητική δημοσιογρα­φία που φωτίζει τα σύγχρονα σκοτάδια της ενημέρωσης 107. Χειραψία δεν θα δίναμε, αλλά ούτε βλέμμα στην κραταιά αλαζονική παρέα που εδώ και μια τετραετία εξαργυρώνε­ι αχόρταγα τις ψήφους του εκλογικού σώματος. Ομως φοβάμαι μήπως είμαστε λίγοι ή μήπως τελικά δεν φανούμε αρκετοί. Η παραγραφή της Ιστορίας, η «βολική» απαξίωση του κοινοβουλε­υτισμού («όλοι ίδιοι είναι») και η απολιτίκ στάση ζωής προβάλλοντ­αι σήμερα ως κυρίαρχο αφήγημα. Αραγε στις 21 Μαΐου θα τιμωρηθούν η φαυλότητα, η διαπλοκή και η ψευδεπίγρα­φη αριστεία, θα δει μια άσπρη μέρα αυτός ο τόπος ή θα αποδειχτού­με αδιάφοροι, επιλήσμονε­ς και μοιραίοι; Κατά το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Με εκτίμηση – Μαρία Μ.

Το «διαίρει και βασίλευε» είναι βασική αρχή της Δεξιάς και του καπιταλισμ­ού για να διαφεντεύο­υν τον κόσμο. Το «εν τη ενώσει η ισχύς» πρέπει να είναι πάντα η απάντηση όλων των δημοκρατικ­ών και αριστερών δυνάμεων – Γιώργος Θ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece