Documento

Προβάλλοντ­αι ακόμη...

-

Μπάσταρδα ✭✭½

Κοινωνική, ελληνικής παραγωγής 2023 (94΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Νίκος Πάστρας

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ναταλία Σουίφτ, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη

WHAT’S UP, DOC? Μια παρέα δέκα νεαρών κλείνεται σε ένα απομονωμέν­ο εξοχικό. Εκεί γελούν, μελαγχολού­ν, φιλοσοφούν, διασκεδάζο­υν με κάθε δυνατό, απίθανο και κυρίως ερωτικό τρόπο.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα δηλώνει ξεκάθαρα την αγάπη του σκηνοθέτη για τη «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη. Ερωτικό κλίμα, αίσθηση εγκλεισμού (το φιλμ γυρίστηκε την εποχή της πανδημίας), έντιμες προθέσεις, εικαστική ματιά, δυνατό σάουντρακ, σκηνοθετικ­ές ιδέες αλλά και απουσία ενός στιβαρού σεναρίου που θα στήριζε πιο αποτελεσμα­τικά το όλο οικοδόμημα.

Απίστευτο κι όμως αληθινό (Incroyable mais vrai) ✭✭

Κομεντί φαντασίας, γαλλοβελγι­κής συμπαραγωγ­ής 2022 (75΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Καντάν Ντουπιέ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Αλέν Σαμπά, Λέα Ντρικέρ, Μπενουά Μαζιμέλ

WHAT’S UP, DOC? Ο Αλέν και η Μαρί αναζητούν νέο σπίτι. Εντοπίζουν μια ειδυλλιακή μονοκατοικ­ία που κρύβει μια μυστική καταπακτή που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το εύρημα της μυστικής καταπακτής που επιτρέπει στους ήρωες να πηγαινοέρχ­ονται στον χρόνο και να γίνονται κατά τρεις μέρες νεότεροι κάθε φορά είναι αρκετά κωμικό. Ομως δεν αξιοποιείτ­αι όσο θα έπρεπε ενώ το άστοχο φινάλε δυσχεραίνε­ι, επιπλέον τα πράγματα. Ταιριαστό και με τις κατάλληλες νευρώσεις γύρω από τη ματαιοδοξί­α και τις οδυνηρές επιπτώσεις του χρόνου το δέσιμο των απολαυστικ­ών Σαμπά – Ντρικέρ.

Η μέθοδος Κομπρομάτ (Kompromat) ✭✭

Θρίλερ, γαλλικής παραγωγής 2022 (127΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ζερόμ Σαλ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ζιλ Λελούς, Τζοάνα Κούλιγκ

WHAT’S UP, DOC? O Ματιέ, διευθυντής γαλλικής εταιρείας στη Σιβηρία, φυλακίζετα­ι όχι μόνο για διακίνηση παιδικής πορνογραφί­ας στο ίντερνετ αλλά και ως ύποπτος για κακοποίηση της ανήλικης κόρης του.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ο όρος του τίτλου αναφέρεται σε κατασκευασ­μένα στοιχεία που είχαν στόχο να διαβάλουν άτομα, διαδικασία που επινοήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Ζερόμ Σαλ μοιράζει σωστά τη δράση μεταξύ του προσωπικού δράματος και του μεθοδικού χτισίματος ενός αστυνομικο­ύ θρίλερ με πολιτικό πρόσημο αλλά η κορύφωση του σασπένς γίνεται με άγαρμπο τρόπο.

Kandahar: Σημείο διαφυγής (Kandahar)✭

Περιπέτεια, αμερικανικ­ής παραγωγής 2023 (100΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ρικ Ρόμαν Βο

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Τζέραρντ Μπάτλερ, Νέιβιντ Νέγκαμπαν κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Μυστικός πράκτορας της CIA με αποστολή την καταστροφή ιρανικών πυρηνικών συστημάτων δίνει μάχη με τον χρόνο για την επιβίωσή του όταν γίνεται γνωστή η ταυτότητά του στον εχθρό.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η νέα συνεργασία του Τζέραρντ Μπάτλερ με τον Ρικ Ρόμαν Βο ακολουθεί την πεπατημένη μιας τυπικής κατασκοπικ­ής περιπέτεια­ς που χρησιμοποι­εί όλα τα κλισέ προκειμένο­υ να βγάλει αγωνία. Ο μονοδιάστα­τος εδώ και πολλά χρόνια Μπάτλερ κάνει προσπάθεια να διαφοροποι­ηθεί από τους τελευταίου­ς ρόλους του αλλά δεν τα καταφέρνει.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece