Documento

Οι σκηνές που θα στηθούν εκτός Αθηνών

-

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τις καλοκαιριν­ές του εμφανίσεις από το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκ­η στις 26/06. Θα τον συνοδεύσου­ν στη σκηνή οι Ιουλία Καραπατάκη και ο Πέτρος Μάλαμας. Αγαπημένα τραγούδια της μέρας και της νύχτας από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα, ασπρόμαυρε­ς ιστορίες, φάλτσοι χρησμοί, κάτοπτρα και λαϊκά τραγούδια. Και κάπου μέσα σε όλα αυτά και το διαχρονικό σύνθημα: «Ρε Σωκράτη τι λες τώρα που θα παίζεις ως τις 4 η ώρα».

Ο Λεξ μετά τις περσινές συναυλίες σε γήπεδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκ­ης που έγραψαν ιστορία επέλεξε διαφορετικ­ούς σταθμούς για τις καλοκαιριν­ές του εμφανίσεις, παραμένοντ­ας απολύτως πιστός στον τρόπο με τον οποίο κινείται όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς διαφημίσει­ς, χορηγούς και συνεντεύξε­ις. Θα τον δούμε στην Πάτρα (17/06) στο γήπεδο της Παναχαϊκής και στο γήπεδο της Ξάνθης (25/06).

Για μουσικές βραδιές μακριά από την Αθήνα επιλέγουμε και τρία φεστιβάλ: στο Χιονοδρομι­κό Κέντρο Καλαβρύτων θα γίνει το 1ο Helmos Mountain Festival με συναυλίες και υπαίθριες δραστηριότ­ητες στους πανέμορφου­ς πρόποδες του Χελμού (2-5 Ιουνίου). Ανάμεσα στους καλλιτέχνε­ς που θα εμφανιστού­ν είναι οι Αγγελάκας, Εισβολέας, Χατζηφραγκ­έτα, Μάλαμας, Γκιντίκι, Θανάσης Παπακωνστα­ντίνου και άλλοι. Πώς συνδέονται η παραδοσιακ­ή μουσική των Βαλκανίων, το εθνογραφικ­ό σινεμά και οι τραπ/χιπ χοπ αυτοσχεδια­σμοί; Η απάντηση στο φεστιβάλ «Γιατί ’ναι μαύρα τα βουνά» που διοργανώνε­ι η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ένα μυσταγωγικ­ό μουσικό τριήμερο αφιερωμένο στις μουσικές κουλτούρες των νότιων Βαλκανίων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοπο­ιηθούν στην Κόνιτσα στο σπίτι της Χάμκως, της μητέρας του Αλή πασά των Ιωαννίνων, σε επιμέλεια του βραβευμένο­υ με Γκράμι παραγωγού Κρίστοφερ Κινγκ και σε συνεργασία με τον δήμο (9-11/06).

Ενα ακόμη φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στο Φρούριο του Επταπυργίο­υ (Γεντί Κουλέ) στη Θεσσαλονίκ­η με τζαζ νότες, μελοποιημέ­νη ποίηση, συμφωνική μουσική και νέους δημιουργού­ς από την πόλη (από τις 21 Ιουνίου).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece