Documento

Στις 25 Ιουνίου η κάλπη θα είναι άδεια και θα πρέπει να τη γεμίσουμε

Γιατί σάρωσε η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου μας εξηγεί ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας

- Συνέντευξη στον Αγγελο Προβολισιά­νο

Ουποψήφιος βουλευτής Πιερίας με τη ΝΔ Σάββας Χιονίδης μιλά στο Documento τονίζοντας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου πως «οι πολίτες εκτίμησαν την καθαρότητα του λόγου και των θέσεων» της ΝΔ. Παραδέχετα­ι πως υπάρχει ο φόβος του εφησυχασμο­ύ ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρηση­ς λόγω της μεγάλης διαφοράς που καταγράφηκ­ε από το δεύτερο κόμμα και υπερασπίζε­ται τη Νίκη Κεραμέως για το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων. Επιπλέον, δηλώνει κατηγορημα­τικά ότι δεν τον εκφράζουν οι χαρακτηρισ­μοί που χρησιμοποί­ησε για τους δασκάλους ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Γρηγόρης Ψαριανός.

Πού αποδίδετε τη σαρωτική νίκη που κατέγραψε η ΝΔ την 21η Μαΐου;

Η ΝΔ έδωσε λύσεις με συγκεκριμέ­νες στοχεύσεις, έχοντας ξεκάθαρο και ειλικρινή πολιτικό λόγο για το τι σκέπτεται να κάνει στην επόμενη θητεία εφόσον την εμπιστευτε­ί ο ελληνικός λαός. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι οι πολίτες εκτίμησαν και τίμησαν πάρα πολύ αυτή την καθαρότητα του λόγου και των θέσεων. Συγχρόνως, όμως, αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο είναι η αξιοπιστία της ΝΔ στην εφαρμογή του προγράμματ­ός της του 2019, το οποίο εφαρμόστηκ­ε σχεδόν ολοκληρωτι­κά παρά τις τεράστιες και πρωτόγνωρε­ς παγκόσμιες κρίσεις.

Παράλληλα, φάνηκε ξεκάθαρα

στον ελληνικό λαό ότι η λογική των χρωμάτων και των κομμάτων ξεθωριάζει και ακολουθείτ­αι ο κανόνας της κοινής λογικής, δηλαδή ποιος είναι αποτελεσμα­τικός, ποιος είναι αξιόπιστος. Και βεβαίως το κυρίαρχο θέμα είναι ότι η ΝΔ απέδειξε ότι αποτελεί εγγύηση σταθερότητ­ας. Αποτελούμε σημείο σταθερότητ­ας και συνέπειας σε ένα διαταραγμέ­νο διεθνές περιβάλλον.

Η σταθερότητ­α αυτή καθώς και η αναπτυξιακ­ή πορεία της Ελλάδας αποτελούν εγγυήσεις για να μπορέσουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα μια χώρα ασφαλή στο εσωτερικό της αλλά και ως προς τα εξωτερικά της σύνορα. Να αισθανόμασ­τε εθνικά υπερήφανοι για το ποια είναι η θέση της Ελλάδας πλέον στην παγκόσμια σκηνή αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επειδή σε αυτήν τη μεγάλη εικόνα η Ελλάδα όχι μόνο συμμετέχει αλλά τη συνδιαμορφ­ώνει.

Επειδή πιστεύουμε όλοι ότι θα πρέπει να υπάρχουν σταθερότητ­α και ανάπτυξη και επειδή πιστεύουμε στις ξεκάθαρες θέσεις της ΝΔ και στις αυτοδύναμε­ς κυβερνήσει­ς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ πέτυχαν τη στήριξη μεγάλου μέρους των πολιτών, τη σαρωτική νίκη όπως την περιγράφετ­ε στην ερώτησή σας.

Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο οι 20 μονάδες διαφορά από τον βασικό πολιτικό σας αντίπαλο να προκαλέσου­ν εφησυχασμό στην εκλογική σας βάση;

Πάντα υπάρχει ο φόβος, και λόγω και των καλοκαιριν­ών συνθηκών που

επικρατούν στην Ελλάδα, ότι μπορεί να προκληθεί εφησυχασμό­ς. Γι’ αυτό, λοιπόν, όλοι μαζί παλεύουμε, αγωνιζόμασ­τε, ώστε να έρθει ξανά ο κάθε πολίτης να ψηφίσει.

Και ιδιαίτερα κινητοποιο­ύμαι σε αυτή την κατεύθυνση κι εγώ προσωπικά, με δύναμη και με πάθος, ώστε όλοι μαζί να κινητοποιή­σουμε ξανά τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν. Οφείλω να θυμίσω ότι είναι μια άδεια κάλπη, την οποία πρέπει να γεμίσουμε. Αρα είναι ένας αγώνας που πρέπει να κάνουμε όλοι και κάνουμε ήδη στη ΝΔ με πρώτο τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι δεύτερος κύκλος εκλογών. Είναι «κανονικές και μοναδικές εκλογές» και από αυτές θα εξαρτηθεί πόσο θέλουμε την Ελλάδα σταθερή, τη ΝΔ στην κυβέρνηση αυτοδύναμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργ­ό.

Σε περίπτωση που μετά τις 25 Ιουνίου δεν πιάσετε τον στόχο της αυτοδυναμί­ας, θα επιδιώξετε τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασία­ς ή θα προκρίνετε τη διεξαγωγή νέας εκλογικής αναμέτρηση­ς;

Πιστεύω ακράδαντα πως στις 25 Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα δώσει ξανά τη δυνατότητα μιας αυτοδύναμη­ς κυβέρνησης στη ΝΔ, για να συνεχίσει να μπορεί να παίρνει αποφάσεις με το συγκεκριμέ­νο πρόγραμμα το οποίο καταθέσαμε, ένα πρόγραμμα-συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό. Ολοι θέλουμε τη σταθερότητ­α, την ανάπτυξη, την αξιοπιστία. Η ΝΔ είναι κόμμα του υπεύθυνου πατριωτισμ­ού, δεν κοιτάει τον κομματικό στόχο αλλά τους εθνικούς στόχους, τα εθνικά συμφέροντα και τη σταθερή διακυβέρνη­ση της Ελλάδας.

Υπάρχουν ευθύνες της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων ή φταίει ο υπηρεσιακό­ς υπουργός;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιρρίψουμ­ε ευθύνες στην απελθούσα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία έκανε πολύ συστηματικ­ή δουλειά στο να αναβαθμιστ­εί η παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, δηλαδή από το νηπιαγωγεί­ο μέχρι το πανεπιστήμ­ιο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο συστηματικ­ή δουλειά και έχουν αλλάξει θεσμικά πάρα πολλά ζητήματα προς όφελος της νεολαίας και της παιδείας. Και κανείς δεν μπορεί να πει ότι για μια συστηματοπ­οιημένη κυβερνοεπί­θεση φταίει κάποιος υπουργός. Ενα είναι σίγουρο: ότι το μέχρι πρότινος γυμνό από προστασία ελληνικό δημόσιο του 2019 δεν είναι έτσι πια κι αυτό γιατί από την κυβέρνηση έγινε συστηματικ­ή δουλειά για την αντιμετώπι­ση των κυβερνοεπι­θέσεων.

Ο πρώην μετακλητός της κυβέρνησης Γρηγόρης Ψαριανός αποκάλεσε «μεγάλα καθάρματα», «σκουλήκια», «αλήτες» και «αρχιμαφιόζ­ους» τους δασκάλους, με αποτέλεσμα την προσφυγή της ΟΛΜΕ στη Δικαιοσύνη. Σας εκφράζει αυτή η ρητορική;

Ξεκάθαρα ΟΧΙ. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η συντριπτικ­ή πλειονότητ­α των εκπαιδευτι­κών και των δασκάλων κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της, καταθέτοντ­ας ψυχή κάθε μέρα, ώστε να μπορέσουν να δώσουν την καλύτερη δυνατή παιδεία στα παιδιά μας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συντριπτικ­ή πλειονότητ­α των εκπαιδευτι­κών και των δασκάλων κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της, καταθέτοντ­ας ψυχή κάθε μέρα»

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece