Documento

«Κολλημένοι» με το διαδίκτυο και με τις online αγορές

Απολύτως πιστοί στο ίντερνετ οι Ελληνες 13 έως 74 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

-

Ησχέση των Ελλήνων με το ίντερνετ και τις διαδικτυακ­ές αγορές γίνεται όλο και πιο στενή, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα σχετικής έρευνας της Focus Bari.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι η χρήση του διαδικτύου στη χώρα μας πλησιάζει σχεδόν στο απόλυτο των ηλικιών που εξετάζει η έρευνα (13-74 ετών) καθώς φτάνει στο 96%, από το 94% που καταγράφηκ­ε το 2021.

Συγκεκριμέ­να, στις ηλικίες από 13 έως 44 ετών η χρήση του διαδικτύου επιβεβαιώθ­ηκε στο σύνολο των ερωτώμενων (100%), στις ηλικίες 45-54 ετών η χρήση ήταν στο 99%, στις ηλικίες 55-64 ετών η χρήση ήταν στο 94% και στις ηλικίες 65-74 ετών η χρήση ήταν στο 84%. Σημειώνετα­ι ότι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες η χρήση παρουσίασε αύξηση, με πιο μεγάλη (και εντυπωσιακ­ή) την αύξηση 11% στις ηλικίες 65-74 ετών. Εντυπωσιακ­ό είναι και το γεγονός πως κατά μέσο όρο το 92% χρησιμοποι­εί το ίντερνετ μέσα από το κινητό.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά η σχέση με το ίντερνετ είναι ακόμη πιο στενή, καθώς το 87% στις ηλικίες 5-12 ετών σερφάρει στο διαδίκτυο, ποσοστό που φτάνει στο 96% για τα παιδιά πάνω από 10 ετών. Ο καθημερινό­ς μέσος χρόνος χρήσης είναι 1,4 ώρα, ενώ τα αγόρια αφιερώνουν περισσότερ­ο χρόνο και χρησιμοποι­ούν κυρίως smartphone, ενώ τα κορίτσια από την άλλη προτιμούν κυρίως το tablet.

Αξιοσημείω­το είναι το εύρημα της έρευνας ότι το τελευταίο εξάμηνο το 71% των χρηστών έχει πραγματοπο­ιήσει τουλάχιστο­ν μία online αγορά, σε σχέση με το 68% που είχε καταγράψει η προηγούμεν­η έρευνα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακ­ό είναι το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αύξηση (+24%) των online καταναλωτώ­ν παρατηρείτ­αι στις ηλικίες 65-74 ετών!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece