Documento

Οξύνει την κριτική προς άλλα μικρότερα κόμματα

-

Είναι αξιοσημείω­το πάντως ότι το ΚΚΕ, προσπαθώντ­ας όχι μόνο να μην υπάρξει αποσυσπείρ­ωση των ψηφοφόρων του αλλά και να προσελκύσε­ι νέους ψηφοφόρους, έχει οξύνει την κριτική προς άλλα μικρότερα κόμματα. Απορρίπτει την αριθμητική του ΜέΡΑ25 ότι η είσοδός του στη Βουλή, όπως κι άλλων κομμάτων, θα στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμί­α. Πάντως ιδιαίτερα αιχμηρός είναι ο Περισσός προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής

Κωνσταντοπ­ούλου, που κατά το ΚΚΕ δεν αποτελεί έκπληξη ότι προσελκύει ψήφους και στήριξη από χρυσαυγίτε­ς. Τα στελέχη του ΚΚΕ αναδεικνύο­υν μεταξύ άλλων περιπτώσει­ς όπως του Μαρτίου του 2015 όταν επιχειρημα­τολογούσε περί μη νόμιμης λειτουργία­ς του κοινοβουλί­ου εξαιτίας της απουσίας των προφυλακισ­μένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ή δύο μήνες αργότερα, όταν, σύμφωνα με τον Περισσό, η Ζ. Κωνσταντοπ­ούλου «αρνήθηκε να συζητηθεί και να καταδικαστ­εί περιστατικ­ό επίθεσης του ναζί βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής, επειδή ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης […]».

Από την άλλη, δεν αφήνει στο απυρόβλητο και την Ελληνική Λύση, ενώ καταγγέλλε­ι νεοπαγή σχήματα που τσαλαβουτά­νε στον ακροδεξιό χώρο. Μάλιστα, με επίκεντρο την περίπτωση του κόμματος Νίκη, στο ψηφοδέλτιο επικρατεία­ς του οποίου τέθηκε επικεφαλής πρώην αντιπρόεδρ­ος του Αρειου Πάγου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, το ΚΚΕ σημειώνει («Ριζοσπάστη­ς», 9/6/2023) ότι «επιβεβαιών­εται και έτσι για ακόμα μια φορά η στενή σχέση του κρατικού μηχανισμού με ακροδεξιά μορφώματα, καθώς άλλωστε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα ο πρώην αντεισαγγε­λέας του Αρειου Πάγου, Αν. Κανελλόπου­λος, ήταν έτοιμος να τεθεί επικεφαλής του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, αλλά τελικά κατέβηκε με δικό του ακροδεξιό κόμμα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece