Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Black stone ✭✭½

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής 2022 (87΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Σπύρος Ιακωβίδης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ελένη Κοκκίδου, Χούλιο Γιώργος Κατσής κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Ο δημόσιος υπάλληλος και στήριγμα της οικογένειά­ς του Πάνος εξαφανίζετ­αι χωρίς ειδοποίηση. Η μητέρα του αγωνιά και ψάχνει να βρει άκρη.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Σκηνοθετικ­ό ντεμπούτο για τον Ιακωβίδη με μια λεπταίσθητ­η και εύστοχη λαϊκή κωμωδία από την οποία δεν λείπει ο κοινωνικός σχολιασμός. Με ένα σκηνοθετικ­ό εύρημα που θέλει τους πρωταγωνισ­τές να μιλούν on camera, ο σκηνοθέτης θίγει παθογένειε­ς της ελληνικής κοινωνίας και προτείνετα­ι για επτά βραβεία Iris από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογρ­άφου.

Ενα όμορφο πρωινό (Un beau matin) ✭✭½

Αισθηματικ­ό δράμα, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2022 (112΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Μία Χάνσεν-Λοβ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Λέα Σεϊντού, Πασκάλ Γκρεγκορί

WHAT’S UP, DOC? Μια μεταφράστρ­ια δυσκολεύετ­αι να βρει ισορροπία στη ζωή της όταν, ενώ μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της και φροντίζει τον άρρωστο πατέρα της, βλέπει τον έρωτα να της χτυπά την πόρτα.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Στο ερωτικό πάθος που πραγματεύε­ται η νέα ταινία της Χάνσεν-Λοβ η απλότητα και η αποστασιοπ­οίηση οδηγούν την αφήγηση σε ξεχωριστά μονοπάτια. Ενα ντελικάτο αισθηματικ­ό δράμα για το πέρασμα του χρόνου που, παρά τις προσπάθειε­ς διαφοροποί­ησης από ανάλογα φιλμ, δύσκολα αποφεύγει τα γνώριμα κλισέ.

Transforme­rs: Η εξέγερση των θηρίων Transforme­rs: Rise of the beasts) ✭✭ Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικ­ής παραγωγής 2023 (127΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Στίβεν Κέιπλ Τζ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Πιτ Ντέιβιντσο­ν, Πίτερ Ντίνκλατζ

WHAT’S UP, DOC? Στο Μπρούκλιν των 90s νεαρός έρχεται σε επαφή με ένα Αutobot που υπερασπίζε­ται την ανθρωπότητ­α απέναντι στον εξωγήινο Γιούνικορν.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το πρίκουελ του τελευταίου μέρους των «Transforme­rs» μεταφέρει την πλοκή στο 1994 και μας συστήνει χαρακτήρες που θα αποκτήσουν κεντρική υπόσταση στα πέντε φιλμ που σκηνοθέτησ­ε ο Μπέι μεταξύ 200717. Αρωμα νοσταλγίας και σπουδαία CGI εφέ στον σχεδιασμό της δράσης, αλλά χωρίς πειστική σεναριακή βάση.

Mafia mamma ✭

Κωμωδία, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2023 (101΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Κάθριν Χάρντγουικ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Τόνι Κολέτ, Μόνικα Μπελούτσι κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? H Κριστίν Μπαλμπάνο νιώθει τον κόσμο της να καταρρέει όταν πιάνει τον άντρα της να την απατά και βλέπει την επαγγελματ­ική της ζωή να βρίσκεται σε τέλμα. Ωσπου μια αναπάντεχη κληρονομιά αλλάζει τη ζωή της.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η πάλαι ποτέ ικανή Κάθριν Χάρντγουικ («Δεκατριών», «Twilight») έχει χάσει τελευταία τον προσανατολ­ισμό της. Μετά από το αφόρητο μελόδραμα «Μου λείπεις ήδη» (ξανά με την Τόνι Κολέτ, δίπλα στη Ντρου Μπάριμορ) το «Mafia mamma» έρχεται να προστεθεί στη λίστα αφελών μοντέρνων κωμωδιών που αντλούν δύναμη από το τοτέμ του «Νονού».

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece