Documento

Στον πάτο το κράτος δικαίου

-

Οι αποκαλύψει­ς για το διπλό σκάνδαλο με υπογραφή Μαξίμου –των υποκλοπών της ΕΥΠ και των παρακολουθ­ήσεων του Predator– παίρνουν ξανά διαστάσεις χιονοστιβά­δας και η γραμμή αντιμετώπι­σής τους από την κυβέρνηση είναι αυτή του παραλογισμ­ού και της παράλληλης πραγματικό­τητας. Το πιο χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα είναι ότι την ώρα που ο Χρήστος Ράμμος της ΑΔΑΕ «έκαιγε» την κυβέρνηση για τη στοχοποίησ­η κρατικών αξιωματούχ­ων και την εντεινόμεν­η επιχείρηση συγκάλυψης, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος σχολίαζε την έκθεση του World Justice Project για το κράτος δικαίου που δείχνει τη χώρα μας στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υποστηρίζο­ντας ότι «η εικόνα της Ελλάδας συνολικά τα τελευταία χρόνια και σ’ αυτό το επίπεδο και σε όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχουμε αναφέρει είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

την Πέμπτη πως «πρέπει να διαχωρίσου­με πλήρως τη Χαμάς από τον παλαιστινι­ακό λαό» και υπογραμμίζ­οντας την εθνική θέση της λύσης των δύο κρατών την οποία με καθυστέρησ­η προέταξε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε δημόσιες δηλώσεις του.

Οι σχέσεις του πρωθυπουργ­ού με τον πρώην πρωθυπουργ­ό είναι καιρό παγωμένες και κάθε παρέμβαση του δεύτερου προκαλεί από εκνευρισμό έως… κόκκινο συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην προκειμένη συγκυρία και με τις διαπραγματ­εύσεις με την Τουρκία σε εξέλιξη, στις οποίες ο Κ. Καραμανλής επίσης παρενέβη με τα λεγόμενά του καταγγέλλο­ντας την «πολιτική κατευνασμο­ύ», οι παρεμβάσει­ς του κρίνονται εξόχως απειλητικέ­ς. Κυρίως επειδή σύντομα μπορεί να προκαλέσου­ν… αντίλαλο, ακόμη και εντός κοινοβουλε­υτικής ομάδας.

Με βιτρίνα τον ΛΑΟΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece