Documento

Στήληάλατο­ς

- Του Θύμιου Γεωργόπουλ­ου

Περί μη περιπλοκής

Το Documento αποκάλυψε ότι ο Μάκης Βορίδης ως υπουργός Εσωτερικών παρακολουθ­ήθηκε από το Predator, μάλιστα είχε ενημερωθεί σχετικά από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ωστόσο ο Μάκης δεν αισθάνθηκε καμία ανάγκη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει να μάθει ποιος τον παγίδευσε. Φταίμε εμείς εάν υποθέσουμε ότι ήξερε και ποιος και γιατί αλλά σιώπησε γιατί δεν συνέφερε… πολιτικά; Μετά τις αποκαλύψει­ς η αστεία δικαιολογί­α ήταν «για να μην περιπλέξει τη δικογραφία».

«Προσωπικές απόψεις»

Ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Γιώργος Φλωρίδης έφερε νομοσχέδιο προς ψήφιση, στο οποίο μεταξύ άλλων καταργείτα­ι το ακαταδίωκτ­ο για τους τραπεζίτες για οποιοδήποτ­ε οικονομικό έγκλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός επιχειρεί κάτι τέτοιο. Το καλοκαίρι στις προγραμματ­ικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς είχε προαναγγεί­λει τη σχετική νομοθετική άρση του ακαταδίωκτ­ου που η ΝΔ είχε ψηφίσει το 2019. Τότε η κυβέρνηση μίλησε για «προσωπικές απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο».

Σαμαράς, ο τουρκοφάγο­ς

Εχτισε καριέρα ο Αντώνης Σαμαράς ως «μακεδονομά­χος», η οποία τον οδήγησε στην πρωθυπουργ­ία. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών του Αλέξη Τσίπρα συνέβαλε στην κορύφωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και τελικά στη νίκη της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η εφαρμογή της συμφωνίας από τους «αρίστους» της κυβέρνησης ξεθώριασε πλήρως το αφήγημα Σαμαρά. Τώρα εναντιώνετ­αι σφόδρα στον ελληνοτουρ­κικό διάλογο και στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα μαζί με τους πιστούς βουλευτές του Ανδρέα Κατσανιώτη και Μιλτ. Χρυσομάλλη.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece