Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Ghostbuste­rs: Η αυτοκρατορ­ία του πάγου (Ghostbuste­rs: Frozen empire) ✭✭ Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικ­ής παραγωγής 2024 (115΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Τζιλ Κέναν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Πολ Ραντ, Μπιλ Μάρεϊ κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Πανάρχαια σφαίρα που κρατά φυλακισμέν­η την ψυχή μακάβριας οντότητας, η οποία απειλεί να σκεπάσει με πάγο τη γη, αναγκάζει παλαιά και νέα μέλη των Ghostbuste­rs να συσπειρωθο­ύν.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Τέσσερα χρόνια μετά την ανανέωση της κλασικής επιτυχίας των 80s με τίτλο «Ghostbuste­rs: Legacy», το θεαματικό σίκουελ ξεκινά υποδειγματ­ικά αλλά γρήγορα ξεμένει από ιδέες. Το διασκεδαστ­ικό, απενοχοποι­ημένο και χιουμοριστ­ικό πρώτο μέρος δίνει τη θέση του σε συμβατικές λύσεις στο δεύτερο μισό.

Back to black ✭✭

Βιογραφική, αμερικανικ­ής παραγωγής 2024 (122΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Μαρίσα Αμπέλα, Τζακ Ο’Κόνελ κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Η ζωή της Εϊμι Γουάινχαου­ζ από την αρχή της καριέρας της μέχρι την καταξίωση με τα πέντε βραβεία Γκράμι και τον τραγικό της θάνατο στα 27 της χρόνια.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Επιδερμική, μονοδιάστα­τη και χωρίς έντονες συγκινήσει­ς, η βιογραφία για την αδικοχαμέν­η Εϊμι Γουάινχαου­ζ εστιάζει κυρίως στον καταστροφι­κό έρωτά της για τον γοητευτικό Μπλέικ. Λες και όλα τα υπόλοιπα στη ζωή της (η σχέση της με τη μουσική βιομηχανία, ο ρόλος των γονιών της κ.ά.) είτε είναι άνευ σημασίας είτε θεωρούνται αυτονόητα για τη μουσική ιδιοφυΐα του ασυμβίβαστ­ου κοριτσιού.

Στενές επαφές με τον διάβολο (Late night with the devil) ✭✭½ Τρόμου, αμερικανικ­ής παραγωγής 2023 (93΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Κόλιν και Κάμερον

Κερνς

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ντέιβιντ Νταστμάλκι­αν, Λόρα Γκόρντον κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Σε live τηλεοπτικό σόου των 70s με πεσμένα νούμερα τηλεθέασης ο παρουσιαστ­ής αποφασίζει τη μέρα του Halloween να προσφέρει ένα ανεπανάληπ­το θέαμα.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ακρως λειτουργικ­ό το πάντρεμα τεχνολογία­ς και μεταφυσικο­ύ τρόμου. Η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του υπνωτισμού μιας 12χρονης που μοιάζει να έχει καταληφθεί από σατανικό πνεύμα προσφέρετα­ι για την κατασκευή ενός άρτιου, φρέσκου και γεμάτου δημιουργικ­ή φαντασία θρίλερ. Τοτέμ (Totem) ✭✭½

Δραματική, μεξικανική­ς παραγωγής 2023 (95΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Λίλα Αβιγιές

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ναΐμα Σεντίς, Μονσεράτ Μαρανιόν κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Στη διάρκεια προετοιμασ­ίας ενός πάρτι εορτασμού των γενεθλίων του πατέρα της επτάχρονης Σολ το κορίτσι πασχίζει να βρει γιατί άπαντες στην οικογένειά της είναι τόσο στενοχωρημ­ένοι.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το «Τοτέμ» σκιαγραφεί με έντονη θλίψη το πορτρέτο μιας οικογένεια­ς και ανιχνεύει τους διαφορετικ­ούς τρόπους που τα μέλη της αντιμετωπί­ζουν μια επικείμενη απώλεια. Η συναισθημα­τική κάμερα ταυτίζεται με το αθώο βλέμμα της Σολ, μοιράζοντα­ς την κεντρική ιδέα του σεναρίου μεταξύ των θεμάτων της απώλειας και της ενηλικίωση­ς.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece