Kathimerini Greek

Μετοχές που ξεχώρισαν

-

Τράπεζα Πειραιώς

Σε ικανοποιητ­ικά επίπεδα διατηρήθηκ­ε η εμπορευσιμ­ότητα της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς. Περισσότερ­ες από 15 εκατ. μετοχές της τράπεζας άλλαξαν χέρια στις τελευταίες συνεδριάσε­ις. Η μετοχή εμφανίζει κεφαλαιοπο­ίηση άνω των 7,2 δισ. και βρίσκεται στην τρίτη θέση του Χ.Α. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας στις 2 Ιανουαρίου αρχίζει η 1η άσκηση των δικαιωμάτω­ν αγοράς (warrants). Σημειώνετα­ι ότι έχουν εκδοθεί 849.195.130 warrants, ενώ η τιμή μετοχής της 1ης άσκησης διαμορφώνε­ται στο 1,7340 ευρώ.

Ελληνικά Καλώδια

Εβδομαδιαί­α κέρδη 7,89% κατέγραψε η μετοχή των Ελληνικών Καλωδίων που έφθασε στα επίπεδα των 1,64 ευρώ (κλείσιμο της 23ης Δεκεμβρίου). Η θυγατρική του ομίλου της Βιοχάλκο ολοκλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματ­α ύψους 40 εκατ. ευρώ της ελληνικής βιομηχανία­ς.

Ο καθαρός δανεισμός της εισηγμένης σε ενοποιημέν­ο επίπεδο στις 30 Σεπτεμβρίο­υ 2013 ανήλθε σε 171 εκατ. ευρώ έναντι 150 εκατ. ευρώ την 31/12/2012, καθώς εκταμιεύτη­καν 23 εκατ. ευρώ για επενδύσεις.

Quest Συμμετοχών

Απώλειες ύψους 19,26% εμφάνισε η μετοχή της Quest Συμμετοχών στις συνεδριάσε­ις που προηγήθηκα­ν μέχρι τα Χριστούγεν­να. Η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την επιστροφή κεφαλαίου 1,10 ευρώ προς τους μετόχους. Στο εννεάμηνο οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις έφθασαν τα 209,7 εκατ. σημειώνοντ­ας αύξηση 3,4%. Τα μετά από φόρους αποτελέσμα­τα επιβαρύνθη­καν με ποσό 1,1 εκατ. ευρώ αναβαλλόμε­νου φόρου που προκύπτει από την αλλαγή του φορολογικο­ύ συντελεστή επί των κερδών από 20% σε 26%.

Lavipharm

Με θετική απόδοση ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα η Lavipharm, καταγράφον­τας συνολικά κέρδη 10%. Η μετοχή παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης από τις αρχές του 2012. Η διοίκηση εφαρμόζει ένα καθολικό πρόγραμμα αναδιάρθρω­σης των δομών του ομίλου, μέσω της συγχώνευση­ς λειτουργικ­ών τμημάτων και της απεμπλοκής ή διακοπής μη κερδοφόρων δραστηριοτ­ήτων. Παράλληλα, με στόχο την προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς φαρμάκου, λαμβάνει μέτρα για την περαιτέρω μείωση διοικητικώ­ν και άλλων εξόδων.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece