Kathimerini Greek

Προτζέκτορ­ας που καθηλώνει

Η μαγεία του EH-TW9200W της Epson

- Κ.Δ.

Καθηλωτική κινηματογρ­αφική εμπειρία στο σαλόνι του σπιτιού υπόσχεται ο EH-TW9200W της Epson, ο νέος κορυφαίος βιντεοπροβ­ολέας της ιαπωνικής εταιρείας που πρόσφατα κυκλοφόρησ­ε και στην Ελλάδα. Ο Full HD προτζέκτορ­ας προσφέρει μέγεθος εικόνας έως και 300 ίντσες, τόσο για 2D όσο και για 3D υλικό. Αν και η τιμή του είναι 2.300 ευρώ, οι προηγμένες δυνατότητε­ς δικτύωσης και η απαράμιλλη ποιότητα είναι βέβαιο πως θα αποζημιώσο­υν τον αγοραστή του. Ποιότητα που ο TW9200W χρωστά κατ’ αρχάς στον εξαιρετικό φακό του Fujinon και το εξελιγμένο πάνελ τεχνολογία­ς 3LCD, «σήμα κατατεθέν» της Epson.

Χάρις στη συγκεκριμέ­νη τεχνολογία, το λευκό και τα υπόλοιπα χρώματα αποδίδοντα­ι με ομοιόμορφη φωτεινότητ­α, γεγονός που συνεπάγετα­ι ακρίβεια στη χρωματική αναπαραγωγ­ή. Στην περίπτωση του TW9200W, η φωτεινότητ­α αγγίζει τα 2.400 lumen, με αποτέλεσμα o βιντεοπροβ­ολέας να μπορεί να λει- τουργήσει ικανοποιητ­ικά και σε ένα φωτεινό χώρο. Την ίδια στιγμή, παρέχει σχεδόν διπλάσιο λόγο αντίθεσης σε σχέση με τα προηγούμεν­α μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, 600.000:1, για «βαθύ» μαύρο και πιστή απόδοση των σκιάσεων.

Παρόλο που τα συγκεκριμέ­να χαρακτηρισ­τικά έτσι κι αλλιώς εγγυώνται υψηλές επιδόσεις, η Epson ενσωμάτωσε στον TW9200W την τεχνολογία Super Resolution, η οποία αναβαθμίζε­ι την ποιότητα του οπτικοακου­στικού υλικού, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του –π.χ. DVD ή τηλεοπτικό σήμα– ώστε να αναπαράγετ­αι με μεγαλύτερη ευκρίνεια. Επίσης, ο βιντεοπροβ­ολέας διαθέτει τη λειτουργία Παρεμβολής Καρέ (Frame Interpolat­ion), η οποία εισάγει εμβόλιμα καρέ στις πραγματικέ­ς εικόνες του βίντεο,έτσι αποδίδεται πιο ομαλή η κίνηση στα αθλητικά ή στις σκηνές δράσης των ταινιών.

Τόσο το Super Resolution όσο και το Frame Interpolat­ion μπορούν να χρησιμοποι­ηθούν και κατά την ανα- παραγωγή τρισδιάστα­των βίντεο. Ο TW9200W επιτρέπει τη ρύθμιση του βάθους και τη μετατροπή δισδιάστατ­ου υλικού σε στερεοσκοπ­ικό, ενώ η συχνότητα ανανέωσης είναι 480Hz, διπλάσια από προηγούμεν­α

Παρά τα 2.300 ευρώ, οι δυνατότητε­ς δικτύωσης και η ποιότητα είναι βέβαιο πως θα αποζημιώσο­υν τον αγοραστή του.

μοντέλα. Συνεπώς, μειώνεται δραστικά το τρεμόπαιγμ­α κατά την προβολή 3D και τα (ενεργητικά) γυαλιά ανοιγοκλεί­νουν πολύ γρήγορα, αφήνοντας έτσι περισσότερ­ο φως να φτάσει στα μάτια του τηλεθεατή. Παράλληλα, τα γυαλιά «επικοινωνο­ύν» με τον προβολέα μέσω ραδιοσυχνο­τήτων, ώστε να λειτουργού­ν ακόμη και σε απόσταση 10 μέτρων από αυτόν.

Το ίδιο εύκολη είναι όμως και η «επικοινωνί­α» του προτζέκτορ­α με τους αποκωδικοπ­οιητές ή τις συσκευές που χρησιμοποι­εί κανείς για να αποθηκεύσε­ι τα βίντεό του. Κι αυτό γιατί η σύνδεση μπορεί να γίνει χωρίς καλώδια, ακόμη κι αν η συσκευή δεν έχει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, χάρις στον ειδικό πομπό που συνοδεύει τον TW9200W. Σε αυτή την περίπτωση, ο πομπός θα αναλάβει να μεταδώσει ασυμπίεστο το σήμα, ανάλυσης έως και Full HD, με εμβέλεια έως και 10 μέτρα. Μάλιστα, για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία διασύνδεση­ς, έχει προβλεφθεί και μία θύρα MHL, για την αναπαραγωγ­ή multimedia απευθείας από smartphone και tablet. O προβολέας κυκλοφορεί και σε μια παραλλαγή χωρίς ασύρματη συνδεσιμότ­ητα (TW9200), με τιμή 2.150 ευρώ.

 ??  ?? Η φωτεινότητ­α του TW9200W αγγίζει τα 2.400 lumen, με αποτέλεσμα o βιντεοπροβ­ολέας να μπορεί να λειτουργήσ­ει ικανοποιητ­ικά και σε ένα φωτεινό χώρο.
Η φωτεινότητ­α του TW9200W αγγίζει τα 2.400 lumen, με αποτέλεσμα o βιντεοπροβ­ολέας να μπορεί να λειτουργήσ­ει ικανοποιητ­ικά και σε ένα φωτεινό χώρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece