Kathimerini Greek

Τρία ακόμα Ταμεία στις περιοδικές δηλώσεις εισφορών

-

Εντάσσοντα­ι στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1/12/2013 και οι ασφαλιστικ­ές εισφορές υπέρ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρική­ς Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και υπέρ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσε­ων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Από την ανωτέρω ημερομηνία, οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό υπαγόμενο στην ασφάλιση των φορέων αυτών και στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποχρεούντ­αι να δηλώνουν τις Ασφαλιστικ­ές Εισφορές στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που υποβάλλουν σύμφωνα με την ισχύουσα για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ νομοθεσία. Την υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ έχουν και αυτοαπασχο­λούμενοι ήδη ασφαλισμέν­οι στο ΕΤΕΑ, στο ΤΑΠΙΤ και στο ΤΑΥΤΕΚΩ.

Επειδή τα πρόσωπα της κατηγορίας αυτής, δηλαδή οι αυτοαπασχο­λούμενοι και ήδη ασφαλισμέν­οι στους ανωτέρω φορείς, είναι πιθανόν να μην έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα στα Μητρώα Ασφαλισμέν­ων του ΙΚΑΕΤΑΜ και στο Ενιαίο Μητρώο Εργοδοτών του Ολοκληρωμέ­νου Πληροφορια­κού Συστήματος (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), καλούνται μέχρι 15/1/2014 να μεταβούν στα υποκαταστή­ματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους προκειμένο­υ να τους αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμέν­ου και Αριθμός Μητρώου Εργοδότη.

Τα έντυπα των σχετικών αιτήσεων είναι διαθέσιμα στα υποκαταστή­ματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς και στον διαδικτυακ­ό τόπο του Ιδρύματος (www.ika.gr/Αντληση εντύπων/Εργαλεία). Τονίζεται ότι χωρίς απόδοση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμέν­ου και Αριθμού Μητρώου Εργοδότη δεν είναι δυνατή υποβολή (ΑΠΔ) από τους αυτοαπασχο­λούμενους που υπάγονται ήδη στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ, του ΤΑΠΙΤ και του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece