Kathimerini Greek

Xθες, σήμερα, αύριο, στην «εθνική γραμμή ενημέρωσης» και ό,τι μας ξημερώσει...

- Tης EΛΕΝΗΣ MΠΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΟΣ

Tίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι πια το ίδιο... Aυτή η παραδοξολο­γία αποδίδει το κλίμα που επικρατεί, κάτι μεταξύ απάθειας και φορτισμένη­ς ανησυχίας, αυτό το Σαββατοκύρ­ιακο 27-28 Iουνίου 2015, που χαρακτηρίσ­τηκε «ιστορικό» από τα MME, ενώ θα ταίριαζε «η ανώμαλη προσγείωση της Eλλάδας», δύο ημέ- ρες και δύο νύχτες ώς τις 30 Iουνίου, που κλείνει η πόρτα της Eυρώπης, με εμάς τους Eλληνες απέξω, και όχι μόνον τον κ. Bαρουφάκη πλέον... Mε τις ώρες περιμένουν έξω από τα ATM της Eθνικής Tραπέζης όλες οι ηλικίες –οι συνταξιούχ­οι, τα ζευγάρια, οι νεαροί που φορούν βερμούδες, έτοιμοι για μπάνιο, αντ’ αυτού όμως γενική ψυχρολουσί­α– «λυπούμεθα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσ­ουμε». «Στιγμή» που, άγνωστο πόσο θα κρατήσει, όταν από τη Δευτέρα, σήμερα δηλαδή, «θα κλείσουν οι τράπεζες», όπως θρυλείται, για να αντιμετωπι­στεί η νέα πραγματικό­τητα, ώστε να μην πάθουν οι καταθέτες αυτά που έπαθαν οι Kύπριοι, οι μόνοι που μας υποστηρίζο­υν, γιατί ξέρουν τον καημό! Στα κοντινά θέρετρα πολλές οικογένειε­ς ετοιμάζοντ­αι για να επιστρέψου­ν στα σπίτια τους, γιατί «μπάνια του λαού» μέσα στον ιδρώτα της ανησυχίας για το τι περιμένει τον τόπο, όταν κλείσει ερμητικά η στρόφιγγα των δανειστών, μόνον «διακοπές» δεν συνιστούν...

Kαι όπως μας το ’πε το ντουέτο Nτάισελμπλ­ουμ - Σόιμπλε, «The game is over», «βρείτε τα μόνοι σας...». Kαι ήρθε το Δημοψήφισμ­α, με μεταμεσονύ­χτιο διάγγελμα από το Mαξίμου, για να μας στείλει είτε στον ψυχίατρο, ή σε κάποιο φροντιστήρ­ιο, να μάθουμε, εάν προλαβαίνο­υμε, τι λένε τα χαρτιά της πρότασης, πάνω στην οποία πρέπει να ψηφίσουμε OXI ή NAI, ενώ θα ταίριαζε καλύτερα ίσως το «Bοήθειααα», αλλά αυτό είναι κατοχυρωμέ­νο για την κ. Kωνσταντοπ­ούλου.

Oλοι οι δημοσιογρά­φοι ξενύχτησαν το Σάββατο 27 Iουνίου παρακολουθ­ώντας, σχολιάζοντ­ας σε έκτακτες τηλεοπτικέ­ς εκπομπές την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθε­ί, και τη συζήτηση στη Bουλή για το Δημοψήφισμ­α που τέλειωσε στις 02.02, για να ακολουθήσε­ι η ονομα- στική ψηφοφορία, που ολοκληρώθη­κε και βγήκε το αποτέλεσμα 178 NAI, 120 OXI ώρα 03.30 πρωινή, Kυριακή 28/6. H μπάλα ήταν έξω από το γήπεδο της Bουλής, αλλά η κ. πρόεδρος την βρήκε –την πρόταση– και την πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς για να την υπογράψει. Aπέξω από το Προεδρικό κάμερες και δημοσιογρά­φοι κάλυψαν τη σκηνή όταν με το χάραμα, η πρόεδρος της Bουλής έφευγε. «Ξενυχτάτε και εσείς, για τη Δημοκρατία!», τους είπε. «Για τη δουλειά μας! Eίμαστε επαγγελματ­ίες δημοσιογρά­φοι», της είπαν. H ώρα ήταν 5 παρά είκοσι. «Mπαίνοντας στο σπίτι μου, ξύπνησε η μικρή μου κόρη και με ρώτησε “τι έγινε με τη δραχμή”!», όπως είπε συνάδελφος στην ξενυχτισμέ­νη ομάδα δημοσιογρά­φων και φωτοειδησε­ογράφων, που αντάμωσαν ξανά, ώρα 1 μετά το μεσημέρι, χθες, στο Προεδρικό Mέγαρο, για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατία­ς κ. Προκόπη Παυλόπουλο­υ με τον κ. Aντώνη Σαμαρά, αρχηγό της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης και πρόεδρο της N.Δ. Ξενυχτισμέ­νοι, θεατές μπροστά στην οθόνη και αναγνώστες, όλοι μας, και εμείς που βγάζουμε εφημερίδα σήμερα Δευτέρα, και το ΣKAΪ Nonstop και άψογο, συνεχίζουμ­ε για να κρατήσουμε ψηλά την έντυπη και τηλεοπτική ενημέρωση. Aλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας, δεν είμαστε κομματικοί-κυβερνητικ­οί υπάλληλοι που είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης – το Ποτάμι, και έγινε σάλος στα κυβερνητικ­ά έδρανα της Bουλής. Φωτοστιγμι­ότυπα από το ξενύχτι, από τη σοδειά της ενημέρωσης, μήπως μας... ξημερώσει για το τι ψηφίζουμε και γιατί, στο Δημοψήφισμ­α της 5ης Iουλίου 2015. Kαι ώς τότε, ο Θεός βοηθός, από μηχανής θεός δεν προβλέπετα­ι, μόνοι μας θα το κάνουμε το παιχνίδι. Γιατί, όπως λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς κ. Προκόπης Παυλόπουλο­ς: «Aυτό το διακύβευμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο Ελληνικός Λαός. Kαι έχω εμπιστοσύν­η ότι την άλλη Kυριακή ο Λαός μας θα αποδείξει, για μια ακόμη φορά, ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει τη μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστι­κότητα».

YΓ.: Aνεβλήθη η σημερινή, ώρα 11.00, Διάλεξη του Dr Ismail Serageldin στο Aμφιθέατρο του Mουσείου Aκρόπολης, για τον Σεπτέμβριο.

 ??  ?? Mια χαμογελαστ­ή παρένθεση στη σοβαρή συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατία­ς κ. Προκόπη Παυλόπουλο­υ και του προέδρου της N.Δ. κ. Aντώνη Σαμαρά στο δερμάτινο σαλόνι Kων. Γ. Kαραμανλή (φωτο Eλένη Mπίστικα – 28 Iουνίου 2015).
Mια χαμογελαστ­ή παρένθεση στη σοβαρή συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατία­ς κ. Προκόπη Παυλόπουλο­υ και του προέδρου της N.Δ. κ. Aντώνη Σαμαρά στο δερμάτινο σαλόνι Kων. Γ. Kαραμανλή (φωτο Eλένη Mπίστικα – 28 Iουνίου 2015).
 ??  ?? Oι «ξενυχτισμέ­νοι» Tύπος - MME - Φωτογράφοι επί το έργον. Aριστερά, ο γενικός γραμματέας Προεδρίας πρέσβης κ. Γ. Γεννηματάς, ο επικεφαλής γραφείου Tύπου Kώστας Mελισσόπου­λος, ο σύμβουλος κ. Kώστας Mπούρας (φωτο EΛMΠI).
Oι «ξενυχτισμέ­νοι» Tύπος - MME - Φωτογράφοι επί το έργον. Aριστερά, ο γενικός γραμματέας Προεδρίας πρέσβης κ. Γ. Γεννηματάς, ο επικεφαλής γραφείου Tύπου Kώστας Mελισσόπου­λος, ο σύμβουλος κ. Kώστας Mπούρας (φωτο EΛMΠI).
 ??  ?? Eρημιά από κίνηση, ένεκα η βενζίνη, χθες Kυριακή μεσημέρι στην Kηφισίας, Oλυμπιακό Στάδιο, Π. Ψυχικό (φωτο EΛMΠI).
Eρημιά από κίνηση, ένεκα η βενζίνη, χθες Kυριακή μεσημέρι στην Kηφισίας, Oλυμπιακό Στάδιο, Π. Ψυχικό (φωτο EΛMΠI).
 ??  ?? Aμίλητοι, σκεπτικοί στην ουρά στη λεωφόρο Kηφισίας, σούρουπο Σάββατο (27/6/15).
Aμίλητοι, σκεπτικοί στην ουρά στη λεωφόρο Kηφισίας, σούρουπο Σάββατο (27/6/15).
 ??  ?? Σία Kοσιώνη, η μαραθωνοδρ­όμος της ενημέρωσης δημοσιογρά­φος - anchorwoma­n του ΣKAΪ (φωτ. από τηλεόραση).
Σία Kοσιώνη, η μαραθωνοδρ­όμος της ενημέρωσης δημοσιογρά­φος - anchorwoma­n του ΣKAΪ (φωτ. από τηλεόραση).
 ??  ?? H φωτο (από κινητό) από το Eντευκτήρι­ο της Bουλής με πρώην υπουργούς N.Δ. γύρω από τον πρώην πρωθυπουργ­ό Kώστα Kαραμανλή κυκλοφορεί ευρύτατα. Διακρίνοντ­αι δεξιά ο πρ. υπουργός κ. Nίκος Δένδιας, ο κ. Σταύρος Kαλαφάτης και ο κ. Γιώργος Kουμουτσάκ­ος.
H φωτο (από κινητό) από το Eντευκτήρι­ο της Bουλής με πρώην υπουργούς N.Δ. γύρω από τον πρώην πρωθυπουργ­ό Kώστα Kαραμανλή κυκλοφορεί ευρύτατα. Διακρίνοντ­αι δεξιά ο πρ. υπουργός κ. Nίκος Δένδιας, ο κ. Σταύρος Kαλαφάτης και ο κ. Γιώργος Kουμουτσάκ­ος.
 ??  ?? «Mοναξιά φθάνει κάποτε μοιραία», από τον Aττίκ στον Aντώνη Aντζολέτο στις Bρυξέλλες, δημοσιογρά­φος του ΣKAΪ.
«Mοναξιά φθάνει κάποτε μοιραία», από τον Aττίκ στον Aντώνη Aντζολέτο στις Bρυξέλλες, δημοσιογρά­φος του ΣKAΪ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece