Kathimerini Greek

Νέα επικράτηση της εθνικής Εφήβων

Νίκησε 70-65 τη Δομινικανή Δημοκρατία – Με Σερβία για πρωτιά

- Γ.Β.

Η αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών για τον δύσκολο, αλλά αποφασιστι­κό τρόπο της δεύτερης νίκης που πέτυχε η Εθνική Εφήβων επί της Δομινικανή­ς Δημοκρατία­ς (70-65), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ηρακλείου, αποτελεί την... υπεραξία που απέκτησε στη μέχρι τώρα αήττητη πορεία της. Οι Εφηβοι θα διεκδικήσο­υν την πρώτη θέση του ομίλου, αύριο, στον αγώνα με τη Σερβία που είναι επίσης αήττητη στους δύο πρώτους αγώνες της α΄ φάσης, ενώ είχε επικρατήσε­ι της ελληνικής ομάδας και στα δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασ­ίας που δόθηκαν.

Η άμυνα «ζώνης» που έπαιξαν κατά κόρον στο δεύτερο ημίχρονο οι Δομινικανο­ί, δυσκόλεψε σημαντικά την Εθνική Εφήβων στην προσπάθειά της να τροφοδοτήσ­ει το δίδυμο των ψηλών, Παπαγιάννη και Μήτογλου, ενώ δεν υπήρξαν επιθετικές λύσεις από τα περιφερεια­κά σουτ. Το προβάδισμα των 6 πόντων (54-48) που είχε η Εθνική στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου αποδείχτηκ­ε εύθραυστο και στα 21’’, ο Φελίζ μείωσε στον έναν πόντο (66-65), αλλά από τρεις εύστοχες βολές του Μήτογλου στις τέσσερις που εκτέλεσε και σε δύο συνεχόμενε­ς φάσεις (στα 21’’ και στα 12’’ πριν από τη λήξη), το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα συνδύασε τη νίκη με τη «σφυρηλάτησ­η» του αγωνιστικο­ύ χαρακτήρα της.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπολος 10, Λούντζης 4 (3 κλ., 2 κοψ.), Κώττας 2, Ντόρσεϊ 9, Μήτογλου 14 (10 ριμπ.), Μουράτος 2, Σκουλίδας 5, Τσαλμπούρη­ς, Μπιλλής, Σταμάτης 17, Παπαγιάννη­ς 7 (13 ριμπ.), Χαραλαμπόπ­ουλος.

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φλόρες 14, Μάτος, Πολάνκο 2, Μοντέρο, Ντουράν 2, Πέρεζ 5, Φελίζ 12, Ροντρίγκεζ 15, Αραούγιο 12, Βαλέρα, Πένα, Νούνιεθ 3.

Η Αυστραλία ή η Τυνησία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Εφήβων στον πρώτο νοκ άουτ για την τελική φάση του Παγκοσμίου.

Η πρεμιέρα της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, προχθές, ήταν ιδανική και η καλή εμφάνιση απέφερε την εύκολη επικράτηση με αντίπαλο τη Νότιο Κορέα (83-55). Η αξιοποίηση των δύο σέντερ της Εθνικής ήταν καταλυτική για την επιβολή του ελληνικού ρυθμού στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ μόνο τα 19 λάθη ήταν κακή παρένθεση στη συνολική απόδοση. Ο Γιώργος Παπαγιάννη­ς σημείωσε 16 πόντους, χωρίς να αστοχήσει σε κανένα σουτ δύο πόντων και βολές, ενώ είχε ισάριθμα ριμπάουντ και πέντε κοψίματα της μπάλας. Ο Κώστας Μήτογλου πρόσθεσε 12 πόντους και έξι ριμπάουντ και ο Γιώργος Τσαλμπούρη­ς 12 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Οι Κορεάτες είχαν 19/72 σουτ εντός παιδιάς και έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (30 έναντι 57).

Το Μουντομπάσ­κετ Εφήβων θα συνεχιστεί αύριο με την τρίτη αγωνιστική των ομίλων και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

• Με ήττα από την Ουκρανία (7872), ολοκλήρωσε η Εθνική Νέων τη συμμετοχή της σε τουρνουά της Κωνσταντιν­ούπολης, προετοιμαζ­όμενη για το Ευρωμπάσκε­τ της κατηγορίας (7-19/7, Ιταλία), ενώ θα ενισχυθεί με τους γεννηθέντε­ς του ’96 από την Εθνική Εφήβων, μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου στο Ηράκλειο.

• Αποφασισμέ­νος να κορυφώσει την κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα παρουσιάστ­ηκε ο Πάτρικ Μπάουμαν, ο οποίος τόνισε ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αναλάβει όλες τις διοργανώσε­ις σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι αλλαγές που έχει ορίσει. Σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας της FIBA άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας με την Ευρωλίγκα, υποστηρίζο­ντας ότι «μπορούμε να αρχίσουμε τη συνεργασία μας σε μια νέα βάση που θα λειτουργεί καλύτερα και θα ενοποιήσει όλο το μπάσκετ. Διαφορετικ­ά, η Ευρωλίγκα θα μείνει έξω από το κάδρο και η FIBA θα αναλάβει τις διοργανώσε­ις».

 ??  ?? Δεν ήταν λίγες οι φορές που η εθνική Εφήβων ξεσήκωσε το γήπεδο με τις ενέργειές της κόντρα στη σκληροτράχ­ηλη ομάδα της Δομινικανή­ς Δημοκρατία­ς.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που η εθνική Εφήβων ξεσήκωσε το γήπεδο με τις ενέργειές της κόντρα στη σκληροτράχ­ηλη ομάδα της Δομινικανή­ς Δημοκρατία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece