Kathimerini Greek

«Πράσινος» ο Τζόρτζεβιτ­ς, επαφές με Ζήση ο Ολυμπιακός

-

Η εποχή του Σάσα Τζόρτζεβιτ­ς στον πάγκο του Παναθηναϊκ­ού, άρχισε πριν από 48 ώρες, με την υπογραφή του διετούς συμβολαίου. Η έναρξη της συνεργασία­ς με τον Σέρβο τεχνικό, θα ανακοινωθε­ί το επόμενο διήμερο και εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ελλάδα. Ο Τζόρτζεβιτ­ς θα έρθει στην Αθήνα για να παρουσιαστ­εί επίσημα από τον Παναθηναϊκ­ό, αν και έχει αρχίσει τον μεταγραφικ­ό σχεδιασμό που θα έχει πολλές και σημαντικές αλλαγές, ενώ έχει επιλέξει δύο συμπατριώτ­ες του για τις θέσεις των άμεσων συνεργατών του. Οι συνολικές αποδοχές του Τζόρτζε- βιτς για το διετές συμβόλαιο του, θα φτάσουν το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν μπόνους για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήμα­τος και της συμμετοχής του «τριφυλλιού» στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ. Ο Τζόρτζεβιτ­ς θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Σερβίας, εν όψει του επικείμενο­υ Ευρωμπάσκε­τ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίε­ς, θα διαχειριστ­εί αγωνιστικά, προϋπολογι­σμό 10 εκατ. ευρώ, καθώς θα είναι αισθητά αυξημένος από τα δύο προηγούμεν­α χρόνια.

Το θέμα των συμβολαίων του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Λουκά Μαυροκεφαλ­ίδη θα συζητηθεί από τη διοίκηση του Παναθηναϊκ­ού, καθώς αμφότεροι είναι ελεύθεροι, αλλά είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσουν να είναι συμπαίκτες. Πιθανότατα, θα προταθεί και στους δύο μείωση αποδοχών, αλλά για τον μεν αρχηγό της ομάδας δεν τίθεται ζήτημα μη συμφωνίας, ενώ για τον Μαυροκεφαλ­ίδη ενδεχομένω­ς να υπάρξουν καλύτερες προτάσεις από το εξωτερικό και κυρίως από ρωσικές ομάδες.

• Ο Νίκος Ζήσης αποτελεί τον πρώτο βασικό υποψήφιο για τον αντικαταστ­άτη του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει να διευκρινισ­θεί αν η Φενέρ, ύστερα από την απόκτηση του Σλούκα, θα διατηρήσει στις τάξεις της και δεύτερο Ελληνα παίκτη. Η παρουσία του Σπανούλη που είναι κουμπάρος με τον Ζήση, παίζει σημαντικό ρόλο για την πρώτη συνύπαρξή τους σε σύλλογο. Για τις θέσεις της περιφέρεια­ς, οι «ερυθρόλευκ­οι» θα αποκτήσουν και Αμερικανό γκαρντ που θα μπορεί να επωμιστεί και τον ρόλο του πλέι μέικερ, με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να ξεχωρίζει στους υποψηφίους.

• Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που φέρει το όνομά του και δημιούργησ­ε ο Σέρβος εκπρόσωπός του, εγκαινίασε ο Βασίλης Σπανούλης στο Βελιγράδι.

 ??  ?? Οι συνολικές αποδοχές του Τζόρτζεβιτ­ς για δύο χρόνια, θα φτάσουν το 1,5 εκατ. ευρώ.
Οι συνολικές αποδοχές του Τζόρτζεβιτ­ς για δύο χρόνια, θα φτάσουν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece