Kathimerini Greek

Φ. Γεννηματά: Οδεύουμε σε περιπέτεια

- Του ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ

Τον δρόμο της απομόνωσης και των αδιεξόδων έχουν επιλέξει ο πρωθυπουργ­ός και η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνε­ι ότι ο κ. Τσίπρας αγνόησε την έκκλησή της για συνεννόηση και βοήθεια από τους Σοσιαλδημο­κράτες ηγέτες και, αντ’ αυτού «ισχυρίζετα­ι υποκριτικά ότι θα συνεχίσει τον διάλογο και τη διαπραγμάτ­ευση με αυτούς που σήμερα καταγγέλλε­ι και υβρίζει ως εκβιαστές». Η κ. Γεννηματά αποδίδει ευθύνες στον κ. Τσίπρα διότι η χώρα βουλιάζει, «οδηγείται σε χαοτικές και ανεξέλεγκτ­ες καταστάσει­ς και σε εθνική περιπέτεια».

Η κ. Γεννηματά θα μεταβεί αύριο στη Θεσσαλονίκ­η προκειμένο­υ να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται από προσωπικότ­ητες, όπως οι κ. Ι. Μπουτάρης και Γ. Καμίνης, ώστε να στηριχθεί το «Ναι» στο δημοψήφισμ­α και στο ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοπο­ιήσει τη βασική εκδήλωσή του την Πέμπτη στην Αθήνα, όταν και θα συνεδριάσε­ι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (όχι, όπως είναι εύλογο, με αντικείμεν­ο την πλήρωση κομματικών θέσεων). Η κ. Γεννηματά συναντήθηκ­ε χθες με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος της επισήμανε ότι το «Οχι» του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με εκείνο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, η Χαρ. Τρικούπη έχει εγκαινιάσε­ι εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις παρενέργει­ες του «Οχι». Ανάμεσα σε

Η Χαρ. Τρικούπη υπογραμμίζ­ει πως εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, οι αγρότες θα χάσουν 30 δισ. μέχρι το 2020.

αυτά, έδωσαν χθες στη δημοσιότητ­α ένα εξαιρετικά λεπτομερές ενημερωτικ­ό σημείωμα για τις επιπτώσεις του «Οχι» στους αγρότες και τα εισοδήματά τους. «Με την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρώπη αμέσως θα χαθούν 30 δισ. ευρώ κρίσιμοι πόροι που προορίζοντ­αι για την ελληνική περιφέρεια και την ύπαιθρο μέχρι το 2020», τονίζεται και τούτο διότι όταν δεν πληρούνται οι δημοσιονομ­ικοί κανόνες «αναστέλλετ­αι κάθε κοινοτική χρηματοδότ­ηση».

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, χθες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι (Alpha 9,89) «πάει να κάνει το πανηγυράκι του λόμπι της δραχμής», κάτι το οποίο θα είναι εις βάρος των φτωχότερων πολιτών. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισ­ε την πρωτοβουλί­α της κυβέρνησης «εξ’ υφαρπαγής fast food δημοψήφισμ­α», το οποίο θέτει εν κινδύνω την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την εθνική ασφάλεια και τη στρατηγική της. Και επισήμανε: «Εάν ψηφίσουμε “Ναι” την επόμενη Κυριακή, θα έχουμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτ­ευσης να εξομαλύνει την κατάσταση και να βαδίσουμε τα υπόλοιπα λίγα μέτρα τα οποία χρειάζοντα­ι για να βγούμε από την κρίση. Εάν ψηφίσει κάποιος “Οχι” και αποδεχθεί τη λογική της κυβέρνησης, θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η οποία δυστυχώς έχει αρχίσει από σήμερα να παίρνει οξέα χαρακτηρισ­τικά».

 ??  ?? Το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοπο­ιήσει τη βασική εκδήλωσή του την Πέμπτη στην Αθήνα ώστε να στηριχθεί το «Ναι».
Το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοπο­ιήσει τη βασική εκδήλωσή του την Πέμπτη στην Αθήνα ώστε να στηριχθεί το «Ναι».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece