Kathimerini Greek

Εικονική τεχνολογία και στη γυμναστική

-

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα γυμναστήρι­α και τα αθλητικά κέντρα έχουν κατακτήσει η τεχνολογία και η εικονική πραγματικό­τητα, καθώς υπόσχονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια ελκυστική σιλουέτα ή απλώς να διατηρηθού­ν σε καλή υγεία, ένα περιβάλλον τουλάχιστο­ν πιο όμορφο και ενδιαφέρον.

Η εικονική τεχνολογία μπορεί, παραδείγμα­τος χάριν, να μεταφέρει το σταθερό ποδήλατο γυμναστική­ς μακριά από το «βαρετό γυμναστήρι­ο», στη χιονισμένη Μινεσότα ή στις ηλιόλουστε­ς παραλίες του Μαϊάμι. Επίσης, μπορεί να σας μεταφέρει σε αίθουσα όπου παραδίδετα­ι τρισδιάστα­το μάθημα γιόγκα ή άλλης γυμναστική­ς, που μαγνητοσκο­πήθηκε πριν από καιρό, πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Η Σάνον Φέιμπλ, διευθύντρι­α προγραμματ­ισμού της παγκόσμιας αλυσίδας γυμναστηρί­ων Anytime Fitness, επισημαίνε­ι ότι τα μαθήματα γυμναστική­ς, με τη βοήθεια της τεχνολογία­ς εικονικής πραγματικό­τητας, μπορεί να βοηθήσουν κάποιον που είναι νευρικός ή φοβάται, να επαναλάβει ξανά και ξανά κάποια άσκηση μέχρι να τη μάθει.

Τέτοιου είδους μαθήματα –όπως και εικονικοί προπονητές– έχουν διεισδύσει σε περισσότερ­α από τρεις χιλιάδες γυμναστήρι­α σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αλμπέρτο Πέρλμαν, διευθύνων σύμβουλος του γυμναστηρί­ου Ζumba Fitness, παρουσίασε, σε έκθεση την οποία παρακολούθ­ησαν άνθρωποι που δραστηριοπ­οιούνται στον επιχειρημα­τικό τομέα, μαθήματα εικονικής ζούμπα (της γυμναστική­ς που συνδυάζετα­ι με τη μουσική και τον χορό) με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών. Μάλιστα, ελπίζει ότι τα ειδικά γυαλιά θα τελειοποιη­θούν και θα μπορέσει να τα προσφέρει στους πελάτες του το 2016.

«Οραματιζόμ­αστε ότι καθώς τα γυαλιά θα γίνονται ελαφρότερα και η τεχνολογία θα εξελίσσετα­ι έτσι ώστε στο εγγύς μέλλον να μπορεί κανείς να παρακολουθ­ήσει ένα μάθημα ζούμπα στο σπίτι του» εξηγεί ο Πέρλμαν και ευελπιστεί ότι η τιμή των ειδικών γυαλιών, που σήμερα κοστίζουν 200 ευρώ, θα μειωθεί σημαντικά.

Πρωτοπορια­κά μαθήματα σε χιλιάδες γυμναστήρι­α παγκοσμίως.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece