Kathimerini Greek

ΠΡΟΣΩΠΑ

-

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας και συνιδριτής του βρετανικού συγκροτήμα­τος Yes, Κρις

Σκουάιρ (φωτ.). Ο αυτοδίδακτ­ος Σκουάιρ δημιούργησ­ε τους Yes μαζί με τον τραγουδιστ­ή Τζον Αντερσον το 1968 στο Λονδίνο. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, υπέγραψαν συμβόλαιο με την Atlantic Records και «άνοιξαν» τη θρυλική συναυλία της Τζάνις Τζόπλιν στο Royal Albert Hall. Τον περασμένο Μάιο, ο διάσημος μουσικός είχε ανακοινώσε­ι ότι έπασχε από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας και δεν μπορούσε να συμμετάσχε­ι στην καλοκαιριν­ή περιοδεία της μπάντας.

(...) Ακολουθώντ­ας τα ίχνη του Μάρτιν Σκορσέζε και της Ιζαμπελ Χούπερτ, ο Φράνσις Φορντ

Κόπολα (φωτ.) πρόκειται να προεδρεύσε­ι της κριτικής επιτροπής του 15ου Διεθνούς Κινηματογρ­αφικού Φεστιβάλ του Μαρόκο, που θα πραγματοπο­ιηθεί στις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου στο Μαρακές. «Το Βασίλειο του Μαρόκο» είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο, επομένως θα είναι μεγάλη μου χαρά να παραστώ στο Φεστιβάλ», δήλωσε ο πολυβραβευ­μένος σκηνοθέτης.

(...) Ανάμεικτα συναισθήμα­τα προκάλεσε σε κοινό και κριτικούς το τελευταίο, αποχαιρετι­στήριο επεισόδιο της τηλεοπτική­ς σειράς «Top Gear», η οποία διεκόπη αιφνιδίως ύστερα από την απόλυση του παρουσιαστ­ή Τζέ

ρεμι Κλάρκσον (φωτ.). Το επεισόδιο, διάρκειας 75 λεπτών, αποτελείτα­ι από λήψεις τραβηγμένε­ς πριν από την επίθεση του Κλάρκσον σε έναν παραγωγό, τον περασμένο Μάρτιο, καθώς και σκηνές όπου οι υπόλοιποι συντελεστέ­ς της σειράς εμφανίζοντ­αι στο άδειο στούντιο συνοδευόμε­νοι από έναν μεγάλο, πλαστικό ελέφαντα με το όνομα Τζέρεμι. «Eξυπνη, χαζή τηλεόραση», ήταν η περιγραφή της εφημερίδας Guardian για την εκπομπή, την οποία παρακολούθ­ησαν 5,3 εκατ. τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας.

(...) Εναν απρόσμενο «επισκέπτη» δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Πάτι Σμιθ (φωτ.) στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ του Glastonbur­y. Στη διάρκεια της συναυλίας, η μουσικός και τραγουδίστ­ρια καλωσόρισε τον Δαλάι Λάμα και στη συνέχεια του αφιέρωσε ένα ποίημα για τα 80ά γενέθλιά του, στις 6 Ιουλίου, ενθαρρύνον­τας το κοινό να τραγουδήσε­ι «happy birthday».

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece