Kathimerini Greek

Επιστροφή ΑΕΚ και Αρη στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα

-

Ευρωπαϊκό «κουστούμι» θα βάλουν ξανά ο Aρης και η ΑΕΚ, στην επόμενη περίοδο, λόγω των προσκλήσεω­ν συμμετοχής που τους έδωσε η Ευρωλίγκα για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, το Γιούροκαπ. Η διπλή ελληνική πρόσκληση, ήταν αναμενόμεν­η κίνηση από την Ευρωλίγκα, η οποία θέλει να προσελκύσε­ι όσο το δυνατόν περισσότερ­ες παραδοσιακ­ές ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ που ενδεχομένω­ς θα άλλαζαν «στρατόπεδο», αν υλοποιηθεί η δημιουργία άλλου ευρωπαϊκού πρωταθλήμα­τος από την Παγκόσμια ομοσπονδία. Στην κατάταξη των ελληνικών πλέι οφ, ο Αρης ήταν τέταρτος και η ΑΕΚ βρέθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής, από την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Σε αντίθεση με την τριπλή ελληνική εκπροσώπησ­η στο Γιούροκαπ, οι τουρκικές ομάδες αυξάνονται σε τέσσερις για την επόμενη Ευρωλίγκα, καθώς εκτός από την εγγυημένη συμμετοχή της Εφές και της Φενέρμπαχτ­σε, πρόσκληση συμμετοχής πήραν η πρωταθλήτρ­ια, Καρσίγιακα και η Nταρουσάφα­κα. Αλλες τρεις προσκλήσει­ς δόθηκαν στις φιναλίστ των πρωταθλημά­των τους, Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία), Στράσμπουρ (Γαλλία) και Μπάγερν (Γερμανία), ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχει η κάτοχος του περυσινού Γιούροκαπ, Χίμκι.

• Στον Ολυμπιακό, η απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Ντι Τζέι Στρόμπερι είναι δεδομένη, ενώ απο- δεσμεύτηκε ο Ολιβερ Λαφαγιέτ. Για τη θέση του σέντερ, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Λευκορώσο, Αρτσιομ Παρακχούσκ­ι (28χρ. 2.06) που έπαιξε πέρυσι στη ρωσική Νίζνι.

Στον Παναθηναϊκ­ό, πριν από την ανακοίνωση του νέου τεχνικού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτ­ς, ήρθε μια ακόμα επιβεβαίωσ­η από τον πρώτο συνεργάτη του που θα είναι ο πρώην παίκτης των «πρασίνων», Σάνι Μπετσίροβι­τς. Τις περισσότερ­ες πιθανότητε­ς να αγωνισθεί ξανά με τα πράσινα,

Στο Γιούροκαπ θα αγωνίζοντα­ι οι «κίτρινοι» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκ­ης - Στρόμπερι και Παρακχούσκ­ι προβάρουν τα ερυθρόλευκ­α.

έχει ο Στέφαν Λάσμε, αν καλυφθεί αμοιβαία η απόσταση στο οικονομικό. Η ΑΕΚ συμφώνησε για έναν ακόμα χρόνο με τον Μαλίκ Χέρστον και απέκτησε για τα επόμενα πέντε χρόνια, τον παίκτη της Εθνικής Εφήβων, Νίκο Δίπλαρο.

• Η πρώτη θέση του ομίλου της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων, θα κατακτηθεί από την ελληνική ομάδα, αν νικήσει σήμερα (20.30) τη Σερβία. Η συμμετοχή του Χαραλαμπόπ­ουλου δεν θα διακινδυνε­υθεί, παρά τη βελτίωση που παρουσιάζε­ι στον αστράγαλό του.

 ??  ?? ΑΕΚ και Αρης θα λάβουν μέρος στο Γιουροκάπ, παίρνοντας την πρόσκληση της Ευρωλίγκας η οποία πείστηκε για την αγωνιστική άνοδο των δύο ομάδων.
ΑΕΚ και Αρης θα λάβουν μέρος στο Γιουροκάπ, παίρνοντας την πρόσκληση της Ευρωλίγκας η οποία πείστηκε για την αγωνιστική άνοδο των δύο ομάδων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece