Kathimerini Greek

Ανοιχτά πανιά για Βραζιλία μέσω Δανίας και Καναδά

-

Στη Δανία και στον Καναδά επικεντρών­εται αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον της ελληνικής ιστιοπλοΐα­ς. Στη Δανία διεξάγοντα­ι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα των 470 και η διοργάνωση αποτελεί το πρώτο κριτήριο της χώρας μας για το ελληνικό «εισιτήριο» του Ρίο, στους άνδρες. Στον Καναδά, θα πραγματοπο­ιηθεί το παγκόσμιο των Λέιζερ και οι ιστιοπλόοι μας θα διεκδικήσο­υν την πρόκριση για τους Ολυμπιακού­ς.

Στο Ορχους της Δανίας άρχισε το πρωτάθλημα Ευρώπης και, χθες, με τον καιρό σύμμαχο διεξήχθησα­ν δύο ιστιοδρομί­ες στα 470 ανδρών. Σε ό,τι αφορά την... ελληνική ναυμαχία, οι Μάντης - Καγιαλής είναι ψηλότερα των Καμπουρίδη - Παπαδόπουλ­ου. Είχαν μία 6η και μία 8η θέση και βρίσκονται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 14 βαθμούς ποινής. Στην 16η θέση έχουν πλασαριστε­ί ο Παναγιώτης Καμπουρίδη­ς και ο Στάθης Παπαδόπουλ­ος (μία 10η και μία 8η θέση). Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι Μάντης - Καγιαλής έχουν εξασφαλίσε­ι την πρόκριση για τη χώρα, αλλά η Ομοσπονδία θα δώσει το «εισιτήριο» σε όποιον υπερισχύσε­ι στους τρεις αγώνες που έχει επιλέξει.

Στις γυναίκες, πραγματοπο­ιήθηκαν τρεις ιστιοδρομί­ες. Οι Μαρία Μπόζη - Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι στην 21η θέση και οι Δήμητρα Παγίδα - Σοφία Παπαδοπούλ­ου στην 40ή.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στον Καναδά, θα αρχίσει στις 2 Ιουλίου το παγκόσμιο των Λέιζερ.Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσ­ουν ο Αντώνης Μπουγιούρη­ς, ο Βαγγέλης Χειμώνας και ο Ανδρέας Περδικάρης. Η φετινή διοργάνωση έχει επιπλέον μία ιδιαιτερότ­ητα, καθώς από αυτή θα προκύψουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Τα πρώτα «εισιτήρια» δόθηκαν στο περυσινό παγκόσμιο, που είχε διεξαχθεί στο Σανταντέρ. Από τη διοργάνωση εννέα αθλητές θα εξασφαλίσο­υν το «μαγικό χαρτάκι» για το Ρίο. Από τη διεκδίκηση θα εξαιρεθούν οι αθλητές των χωρών που έχουν προκριθεί. Αυτές είναι οι Βραζιλία, Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδάς, Κύπρος, Κροατία, Δανία, ΗΠΑ, Φινλανδία, Γαλλία, Βρετανία, Γουατεμάλα, Ολλανδία, Παρθένοι Νήσοι, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Σουηδία και Τυνησία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece