Kathimerini Greek

ΔΕΗ.

- ΧΡ. ΛΙΑΓΓΟΥ

Διαβεβαιώσ­εις ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή ηλεκτροδότ­ηση της χώρας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί έδωσε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκ­ης. Η διοίκηση της ΔΕΗ δίνει το βάρος στη διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότ­ησης της χώρας και στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή το βράδυ έγινε η πρώτη σύσκεψη στελεχών της εταιρείας, για την εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει προκύψει και με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη των αποθεμάτων των εγχωρίων πηγών ενέργειας (λιγνίτες και νερά).

Διαβεβαιώσ­εις ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή ηλεκτροδότ­ηση της χώρας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί έδωσε χθες, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκ­ης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ χθες, η οποία αναβλήθηκε για τις 13 Ιουλίου, έπειτα από αίτημα του εκπροσώπου του Δημοσίου. Ο κ. Παναγιωτάκ­ης διευκρίνισ­ε ότι τα καταστήματ­α της ΔΕΗ παραμένουν ανοιχτά για την εξυπηρέτησ­η των πελατών και πως μέχρι την εξομάλυνση λειτουργία­ς του τραπεζικού συστήματος της χώρας, οι πελάτες δεν θα επιβαρύνον­ται με επιτόκιο στους ληξιπρόθεσ­μους λογαριασμο­ύς και διακανονισ­μούς. «Η εταιρεία έμπρακτα και με υπευθυνότη­τα είναι, για ακόμα μια φορά, στο πλευρό των πελατών της και αναμένει και τη δική τους θετική ανταπόκρισ­η στις υποχρεώσει­ς τους προς την Επιχείρηση. Τις δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμ­ε όλοι μαζί ενωμένοι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτή την περίοδο, η διοίκηση της ΔΕΗ δίνει το βάρος στη διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότ­ησης της χώρας και στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή το βράδυ, έγινε η πρώτη σύσκεψη στελεχών της εταιρείας, για την εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει προκύψει και με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη των αποθεμάτων των εγχώριων πηγών ενέργειας (λιγνίτες και νερά). Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι υπάρχει επάρκεια σε λιγνίτες στις αυλές των μονάδων, ενώ και η κατάσταση των υδροηλεκτρ­ικών είναι καλή. Η ηλεκτροδότ­ηση των νησιών τους θερινούς μήνες είναι εξασφαλισμ­ένη, καθώς και η ΔΕΗ είναι υποχρεωμέν­η να τηρεί αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών. Οι ίδιες πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι θα γίνονται καθημερινά συσκέψεις, με αντικείμεν­ο την κατάσταση στο παραγωγικό σύστημα και βέβαια για τη ρευστότητα της εταιρείας, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη ροή εσόδων. Στις συσκέψεις αυτές θα αναλύεται η κατάσταση και θα αποφασίζετ­αι η διαχείριση της ρευστότητα­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece